Kategoria: Blogi

Nyt huudetaan!

Nyt huudetaan!

Miljoonat ihmiset lyövät vetoa urheilusta ensisijaisesti vain saadakseen jännitystä. Itsekin pelaan kaikkein suurimpiin urheilutapahtumiin muutamalla kympillä, vaikka otteluista ei löytyisikään varsinaisia tuottovetoja. Urheilun elämysarvo nousee niin paljon jo muutaman euron vedolla. Olet joukkueen mukana.

Nykyisin vedonvälittäjien kilpailu on niin kovaa, että lähes kaikkiin tärkeimpien palloilusarjojen kohteisiin pystyy vetoa lyömään noin 1% hinnalla panoksesta. Esimerkiksi kahden täysin tasaisen joukkueen puolueettomalla kentällä pelattavaan kohtaamiseen saa usein kertoimen 1,99 molemmille vaihtoehdoille. Vaikka kertoimet olisivat tässä esimerkissä täysin 50% - 50% todennäköisyyksiä vastaavia, häviää otteluun kumpaa tahansa joukkuetta 10€ pelaava keskimäärin vain 50c per veto. Jännitysvedon lyöminen on näin ollen varsin harmitonta.

Yön Super Bowliin pelaisin, vaikka joutuisin maksamaan siitä. Tänä vuonna onneksi minulle maksetaan. Vedot ”yhteispisteet alle 56 pistettä” ja ”New England Patriots voittaa” (myös antaen 1 – 2,5 pistettä tasoitusta) voittivat minulle odotusarvoa. Tämä on hyvä tilanne: yksi vuoden urheilullisista kohokohdista tarjoaa myös tuottoa.

Urheilufanin tilanne on vaikeampi Super Bowlia edeltävässä Valioliigan herkkupalassa. Siinä Arsenal on 2 1/2 maalin tasoituksen turvin lähellä pelikelpoista Manchester Cityn vieraana. Ja ainakin ottelun kokonaismaalien pysyminen alle 3½:ssa olisi ylikerroin, jos siitä saisi rahat yli kaksinkertaisina. Mutta näistä faktoista huolimatta tiedän, että moni ei halua lyödä noita vetoja. Moni kokee, että ottelua olisi tylsä katsoa toivoen vähämaalisuutta tai Arsenalin selviytymistä Cityn syöttörallista ja rumputulesta. Altavastaajat ja underit ovat useammin tuottavia sijoituksia kuin suosikit ja overit. Mutta otteluita on hauskempi katsoa, kun voi olla paremman joukkueen mukana ja hurrata jokaisella maalille.

Mikä neuvoksi viihdepelaajalle, joka haluaa yksiselitteisesti toivoa fanin tai jalkapalloromantikon intohimolla Citya ottelun alusta loppuun – vaikka sitten huonoilla kertoimillakin? Vastaus: ratkaisu pelata ColossusBetsin eri peleihin vain Manchester Cityn voittojen kautta kulkevia rivejä.

Vaikeissa yhdistelmäpeleissä on vältettävä liian epätodennäköisten rivien pelaamista. Siksi yksi suurikin – ehkä jopa ylipelattu – suosikki voi olla hyvä veikkausmerkki edullisten yllättäjien kanssa. On tuiki harvinaista, että kaunista jalkapalloa pelaavalla huippujoukkueella saisi ylikertoimen 1-x-2 tai vielä vähemmän tasoitusvedonlyönnistä maaleja antaen. Sen sijaan Veikkauksen tai ColossusBetsin Vakio/Moniveto-peleissä esimerkiksi Manchester City tänään ei ole välttämättä ollenkaan huono merkki sopiviin yhdistelmiin paketoituna.

JORMA VUOKSENMAA

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n Internet-sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat päivittäin ajankohtaiset sijoitusneuvot Pitkävetoon, Monivetoon, hevospeleihin ja Internet-vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä