Kategoria: Blogi

Nations League -vedonlyönti – mitä kannattaa ottaa huomioon?

Nations League -vedonlyönti – mitä kannattaa ottaa huomioon?

Maajoukkueiden uusi turnaus Nations League käynnistyy. Miten vedonlyönti sen otteluihin poikkeaa ystävyysmaaotteluiden ja arvoturnausten vedonlyönnistä?

Kukaan ei voi antaa edellä esitettyyn kysymykseen tarkkaa vastausta, koska mitään tilastollista näyttöä ei tietenkään ole saatavilla uudesta asiasta. On siis tehtävä mahdollisimman loogisen tuntuisia arvauksia ja korjata sitten näitä saatavan informaation myötä melko nopeasti.

Maailmassa, elämässä ja vedonlyönnissä ei pidä muuttaa mieltä liian nopeasti pitkässä havaintosarjassa luotettaviksi havaituista todennäköisyysarvioista. Mutta uusien asioiden arvonnoissa on priori-arvioita korjattava nopeammin. Jo torstai-illan Nations Leaguen pelejä kannattaa siis seurata huolellisesti. Millaisia olivat kokoonpanot, ryhmitykset ja taktiikat? Kuinka tosissaan joukkueet näyttivät pelaavan? Kuinka paljon katsojia innostui otteluihin ja kuinka intohimoisesti fanit kannustivat kotijoukkuetta?

On mahdollista, että pienet jalkapallomaat ottavat uuden turnauksen enemmän tosissaan kuin Euroopan huiput. Nations Leaguen tarjoama reitti EM-turnaukseen on tietysti merkityksellisempi keskinkertaisille ja heikohkoille maajoukkueille kuin mantereen parhaille. Lisäksi jo esimerkiksi Ranskan, Saksan tai Englannin päänahka olisi monelle jalkapallon pikkumaalle puheenaihe vuosiksi eteenpäin.

Kotiyleisö syttyy – ja sytyttää – luultavasti paremmin pienissä jalkapallomaissa, kun Nations League käynnistyy. Pienet maat peluuttavat ilmeisimminkin suhteessa parempia kokoonpanoja kuin suuret, jotka saattavat tehdä kokeiluja ja ajaa sisään nuoria pelaajia. Nations League saattaa osoittautua myös suurmaiden taktiseksi koelaboratorioksi.

”Mitä merkityksellisempi ottelu, sitä pienempi maaliodottama”. Tämä melko paikkansa pitäväksi osoittautunut sääntö saattaisi tarkoittaa, että Nations Leaguessa maaleja tehdään vähemmän kuin tavallisissa ystävyysotteluissa mutta enemmän kuin arvoturnauksissa. Vertailut pitää tehdä toki tasoeroiltaan vastaavissa otteluissa. Eli EM-lopputurnauksen epätasaisimmissa otteluissa on maaleja odotettavissa enemmän kuin tasaisimmissa Nations League -peleissä.

Suursijoittajat ja pelisyndikaatit ottavat todennäköisesti huomioon edellä käsitellyt asiat. Sen sijaan urheilun poolipelejä esimerkiksi Veikkaukselle ja ColossusBetsille pelaavat veikkaavat luultavasti enemmän joukkueiden yleisen maineen ja median uskomusten mukaisesti. On mahdollista, että Nations League -vedoissa saa parhaan tuoton ColossusBetsin jackpot-kierroksilla.

Heti torstaina 6.9.2018 jättää ColossusBets P3-peliin (vastaa kolmen kohteen monivetoa) 15.000€ ilmaista rahaa jaettavaksi. Jos pelaajat eivät tartu tilaisuuteen, ja jättävät pelin vaihdon alle 50.000 euron tason, on voittoja jaossa panoksia suurempi summa! Toisin sanoen pelaajille maksetaan peliin osallistumisesta, kun normaalisti pelaajat maksavat oikeudesta pelata. Yli sadan palautusprosenteilla ei yleensä saa pelata, vaan pelien järjestäjät palauttavat voittajille 55% - 70% monivedon ja vakion kaltaisissa pottipeleissä.

Voisi olettaa, että illan Pick3:ssa Saksaa pelataan liian vähän ja Ranskaa liian paljon. Ennen MM-turnausta olin valtavirrasta poiketen Saksa-vastainen ja Ranska-myönteinen. En suinkaan ole muuttanut mieltäni Ranskan mahtavuudesta ja Saksan tietyistä haavoittuvaisuuksista, mutta Saksan kotietu, suurempi näyttämisen tarve ja ehkä parempi valmistautuminenkin painavat vaakaa Saksan suuntaan. Pidän Saksaa suosikkina tasaisessa ottelussa ja pelaan Colossus-kimpoissani prosentuaalisesti enemmän Saksan kautta kulkevia rivejä kuin mitä pelaajat keskimäärin. Vedonlyöntimarkkinan panoksista noin 40% kulki kuusi tuntia ennen peliä Saksan kautta.

Ps. Jos ColossusBets ja sen järjestämät pelit ovat Sinulle uusia asia, katso esittelyvideoni

https://www.youtube.com/watch?v=BEWxnEi2oVsi

tai lue esittelyblogini

https://esbc.fi/articles/blog/lisaa-paivittaista-mm-jannitysta-colossus-bets/

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n Internet-sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat päivittäin ajankohtaiset sijoitusneuvot Pitkävetoon, Monivetoon, hevospeleihin ja Internet-vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä