Kategoria: Blogi

(Liian) helppo pudotuspelivakio

ESBC.n asiakkaiden ja ColossusBetsin kimppakaverieni EM-jalkapallo menee hyvin. Kuvan €7.60 maksanut vakiokimppani toi €10277, vaikka Portugali tasoittikin sydäntä särkevästi Ranskan johdon päätöskohteessa ja vei meiltä todellisen suurvoiton. Onneksi ColossusBetsillä voi varmistaa voittoja jo ennen pelin ratkeamista.

P15 jakaa isoja voittoja, mutta niitä ei tule päivittäin. Riskikorjattuna helpompi kasivakio onkin vielä parempi peli.

Tänään lauantaina käynnistyvä EM-kisojen pudotuspelien kasivakio on melkeinpä liian helppo. Yleensä voitamme tuotto-odotusta löytämällä hyviä yllättäjäehdokkaita ja kierrättämällä niitä viisaasti. Nyt EM-pudotuspelien suosikit näyttävät liiankin vahvoilta. Olen pelannut ColossusBetsille seitsemän vuotta, enkä muista vastaavaa kasivakiota, missä pidän kaikkia suosikkeja edullisempina valintoina kuin yllättäjiä.

Korkea todennäköisyys osua ei ole yksiselitteisesti hyvä uutinen. Nyt nimittäin monet muutkin löytävät todennäköisesti toteutuvan rivin. Sen voitto-osuus saattaa jäädä matalammaksi kuin mitä sinänsä korkeakin onnistumisen mahdollisuus edellyttäisi.

En kuitenkaan yritä kimpoissani edes neljää yllättäjää, koska väkipakolla ei vahvoja suosikkeja vastaan kannata puskea. Ehkä juuri ja juuri neljän ristin tai kolmen ristin sekä yhden yllättäjän sisältävät rivit voisivat olla pelikelpoisia. Lisätty raha nostaa yllättävän monet rivit pelikelpoisiksi.

Sitä paitsi menet pudotuspeliottelut pysyvät luultavasti melko vähämaalisina. Heikompi osapuoli puolustaa, viivyttää ja rukoilee tulla onnekkaaksi. Jalkapallossa on yllättävän vaikeaa murtautua. Matalat maaliluvut – ja sitä kautta tasapelit – saattavat yleisemminkin jäädä edullisiksi nyt, kun suuri yleisö näki keskiviikkona maalijuhlia eikä tue ajatelleeksi, kuinka paljon tarkemmalla asenteella pudotuspelit pelataan. Joten siksi kiertävät ristit suosikkirivin rinnalla ovat järkevien rivien pohja.

Mutta neljän tai viiden suosikin pohjalle on viisaimmat rivit viritettävä. Esimerkiksi Italia voi olla vielä todennäköisempi voittaja Itävaltaa vastaan, kuin mitä yli 65% menevä peliosuus väittäisi. Italiasta puolustus oli osoittautunut lähes murtamattomaksi jo ennen kisoja. Italian joukkue näytti myös erinomaisen tasalaatuiselta, ilman heikkoja lenkkejä pelaavalta. Fanit ja media jumaloivat Mancinia, mikä sementoi joukkueen itseluottamuksen ja hengen. Itävalta räpiköi jatkoon varsin arkisin esityksin, joten Italia onkin varmana suuressa osassa Colossus-kimpoistani.

Vielä Itävaltaa vaatimattomampia ovat olleet Walesin esitykset. Joukkueen materiaali on epätasainen. Tällaiset ryhmät tapaavat heikentyä turnausten edetessä. Tanska menetti paljon luovuutta ja erikoistilannevaaraa Eriksenin putoamiseen, mutta joukkue sai myös draamasta ja vastoinkäymisestä erikoislatauksen. Yhtenäistynyt, näyttöhaluinen joukkue on Walesia selkeästi parempi. Kuitenkin kierroksella, missä suosikkien kompurointeja joutuu lähes etsiskelemään, on Tanskasta haettava ohituksiakin joissakin riveissä.

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n Internet-sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat päivittäin ajankohtaiset sijoitusneuvot Pitkävetoon, Monivetoon, hevospeleihin ja Internet-vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä