Kategoria: Blogi

Huippuyllättäjä Cesarewitchin alariveille

Huippuyllättäjä Cesarewitch-yhdistelmäpelien alariveille.

Laukkasyksyn yksi huipentuma on Newmarketin Dewhurst- ja Cesarewitch-päivä. Dewhurst Stakesissa nähdään ikäluokan parhaat kaksivuotiaat – monet tulevat Eurooppa-huiput ja siitosoriit. Perinteinen Cesarewitch on 2 mailin 2 furlongin tasoituslähtö kaikkein parhaille stayereille.

Päivän lähdöt ovat tasokkaita mutta lähtöjä. Kaksivuotislähtöjen suosikit ovat perusteltuja. Silti koko kauden ajan on ollut hyvä vedonlyöntistrategia pelätä kaksivuotislähdöissä suosikkien haastajien suuria parannuksia. Varaudun niihin nytkin. En ota ColossusBetsin V-peleihin suosikeille kohtuuttomia ylipainoja, vaan kierrätän niiden rinnalla myös varmistuksia.

Dewhurst Stakesissa kolikkoja vaille £300.000 palkintosummaa tavoittelee kahdeksan huippuvarsaa. Charlie Applebyn saattaa olla Englannin paras laukkavalmentaja, ja hänen tallissaan on epäilemättä paras hevosaines. Luonnollinen tilanne onkin, että myös Dewhurstissa Dubain sheikkien Godolphin-kimpan omistama 7 Native Trail kantaa suosikin paineet. Ori on tehnyt kaiken oikein uransa kolmessa kilpailussa, mutta sen suorittamien numeroiden valossa emme voi vielä sitovasti tietää, mihin oriin taso nousee tänään. Native Trail parantaa, mutta niin parantaa lähdön moni muukin rajaamaton hevonen. 1.7x -kertoimella en haluaisi kantaa riskiä, että joku suosikin monesta vastustajasta parantaa vielä enemmän. Varsinkin Colossuksen placepotissa Native Trail on neutraalipainoinen hevonen, mutta kaikissa kimpoissani se ei siis ole läpivarmana. 6 Go Bears Go ja 3 Dhabab ovat tähänastisilta näytöiltään lähdön parhaat, mutta niillä on pienempi kehitysodotus kuin Dewhurstin enemmän pelatuilla.

Päivän toinen päätapahtuma, Cesarewithich Handicap on erittäin vaikeasti veikattava lähtö. Hevosia on tähdätty siihen eri tekniikoilla ja kilpailutuksilla. Juoksun kulku ja vauhdinjako ylipitkällä matkalla ratkaisee paljon. Lähdössä on mukana myös paljon estelaukasta maineensa saaneita huippustayereita. Niitä pelataan sileissä pitkien matkojen lähdöissä liikaa. Näissä olosuhteissa 23-kertoiminen 1 Withhold on arpani lähtöön. Kukaan ei saa gurun mainetta häviämällä 20-kertaa peräkkäin 23-kertoimisilla hevosilla, mutta tapaan paljastaa pelini rehellisesti, ja Withholdia yritän. Voittajapeliäkin tuottavampi arpa se on Toten troikan ja ColossusBetsin ”neljä parasta” -pelin alariveillä. Withhold on lähdön todennäköinen keulahevonen, ja vaikka osanottajia on peräti 34, ei vauhti kiihdy nyt välttämättä niin kovaksi kuin yleensä isoissa fieldeissä. Järkevällä matkavauhdilla keulahevonen vain hyötyy, kun takaa kirivillä on enemmän vastustajia väisteltävinään. Withholdilla on (outoa kyllä) parhaat Aurenit sileistä lähdöistä. Aina, kun kaikki on ollut kohdallaan, Withhold on ollut kilpailukykyinen kovissakin lähdöissä.

Suosikki 7 M C Muldoon olisi estenäyttöjensä valossa lähdön paras hevonen, ja yhdistelmäpeleissä sitä joutuu käyttämään, etteivät rivit räjähdä ylivaikeiksi. Siksi pelaan M C Muldonia Colossuksen nelivetokimpassani yläriville ja haen Withholdia sijoille 2-4. Positioni täydentää pelipörsseihin pelattava Withholdin voittaja ja sija.

Heti avauskohde alleviivaa päivän teemaa. Tässäkin kohtaavat hyvät kaksivuotiaat. Voittoa ei ota välttämättä parhaat näytöt antanut varsa, vaan eniten parantava varsa. Silti 3 Altraitrait saattaa pitää pintansa. Outoa kyllä, Gosdenien huipputallista tuleva ori kantaa lähdön parasta Auren-ratingia, vaikka sen kerroin lauantaina puolilta päivin oli jopa 10! Lähdön niukka suosikki 1 American Star ei numeroittemme valossa erotu ratkaisevasti muista.

ColossusBetsin V-pelien kakkoskohteessa kohtaavat pidemmille matkoille suuntautuvat kaksivuotiaat. Tällää 7 Hafit on jo kahteen kilpailuun tehnyt hyvät Auren-lukemat. Se kehittyy lisää ja saattaa olla päivän vaikeimmin ”kehittymiskilpailuissa” ohitettava varsa. Syytä onkin, sillä ori maksoi varsahuutokaupassa toista miljoonaa.

2 Bluegrass on rajaamaton hevonen sekin, mutta tyypillistä kyllä, sitä on pelattu kovin paljon, kuten O’Brienin tallin irlantilaisvieraita aina. Applebyn tallin kakkoshevonen, ainoan kilpailunsa voittoon leikiten irronnut 6 Goldspur voi olla vaarallisempi haastaja suosikille, vaikka se jäikin pois suunnitellusta kisasta pari viikkoa sitten.

Appleby/Buick-kaksikolta tulee suosikki myös kaksivuotiaiden mailereiden Autumn Stakesiin, päivän kolmoslähtöön. 3 Coroebus voitti debyyttinsa ja jäi sitten toisessa kisassaan odottamaan muita lapsellisuuttaan jo ”voitettuaan”. Coroebus näyttäisi tällä hetkellä olevan monia hevosenmittoja vastustajiensa edellä, mutta kun puoli tusinaa haastajaa ilmestyy lähtöboxeihin vain pari starttia ja tuoreimman voitto alla, toistan: joku voi parantaa riittävästi.

Upea laukkalauantai siis edessä urheilullisesti ja ColossusBetin ehdoiltaan hyvissä peleissä.

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n Internet-sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat päivittäin ajankohtaiset sijoitusneuvot Pitkävetoon, Monivetoon, hevospeleihin ja Internet-vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä