Kategoria: Blogi

Cheltenhamin parhaat jäljellä

Sokerit pohjalla

Cheltenhamin upea estelaukkameeting päättyy tänään perjantaina. Hienoimmat asiat – sekä urheilullisesti että pelillisesti – ovat kuitenkin jäljellä. Cheltenham Festivalin kaikkein arvostetuin lähtö Gold Cup ratkeaa tänään, ja ColossusBetsin V6-jackpot on kasvanut jo todella edulliseksi. Samoissa lähdöissä ratkaistava P6 ”sijakutonen” on sekin vielä normaaliakin edullisempi tänään, kun lähtöjen rakenteet ovat suosiollisia.

Kaiken kaikkiaan ESBC:n asiakkailla ja ColossusBetsin kimppalaisillani on suuri etu. Monet englantilaiset vastustajamme pelaavat laukkaa melko vanhanaikaisilla menetelmillä. He myös seurailevat median näkemyksiä. ESBC:n tutkituin, rohkein, omaperäisin menetelmin laukkahevosista vetoa lyövä voi odottaa hyvää menetystä.

ColossusBetsin pelit tarjoavat erinomaisen lisävaihtoehdon löytää ideoillemme paras mahdollinen riski/palkkiosuhde. Esimerkiksi tänään Cheltenhamin jacppotissa kuollutta rahaa on jaossa yli €50.000, ja uusia panoksia peliin tulee ehkä noin €10.000 edestä. Tämä ei tarkoita, että pelin lähtökohtainen palautusprosentti olisi 500%, koska on mahdollista, että toteutuu ylivaikea, pelikelvoton rivi. Mutta yli sadan prosenti pelin aitokin ikpalautus jää – jo ilman kiistatonta analyysietuammekin. Pelaan silti voittopeliäkin mielelläni kimpoissa. On jotenkin sosiaalisesti kiehtovaa ja palkitsevaa jakaa ilot/surut muitten kanssa, mutta kimppojen tekemiseen on minulla myös itsekkäitä syitä. Vaikka edut ovat usein suuria vaikeissa yhdistelmäpeleissä, on niissä myös riski pitkiin häviösarjoihin. Riskin tasaaminen kimppojen ja huolella rakennettujen hajotusten avulla on järkevää.

Cheltenhamissa pätee tänään laukkaurheilun nyrkkisääntö: mitä paremmat hevoset, sitä luotettavampia ne ovat suosikkiasemassa. Tämä pudottaa ylivaikeiden rivien riskiä. Näin on, vaikka tiistaina saimmekin tuntea, miten 81-kertoinen hevonen päihitti päätöskohteessa kuusi hevostamme, joilla olisimme vieneet koko jakosumman kuuden merkkimme edestä.

Emme väkipakolla yritä ottaa koko jakosummaa. Sen sijaan yhdistelemme yllättäjiä ja suosikkeja tasapainoisesti (40 vuoden kokemuksellamme V-pelien tekemisestä). Nyt, kun Cheltenhamissa on vahvoja pohjia mutta toisaalta isojakin yllätyksiä mahdollistavia suuria lähtöjä, on pöytä katettu meille: kahden tai kolmen yllättäjien rivillä voi saada massiivisia voittoja, koska yleisön pelipanokset kulkevat kovin samanlaisissa systeemeissä. Rivin ”varma”, vaikeassa lähdössä paljon merkkejä ja muissa 1-4 merkkiä rahojen riittävyyden mukaan – tässä suuren enemmistön V6-jackpot-kuponki. Sen ohittamalla pääsemme isoihin voitto-osuuksiin.

V6-jackpot on vaikea peli, joten on hyvä, että suosikit näyttävät riittävän vahvoilta voittaakseen kaksi- tai kolme kohdetta. Tyypillisten laukkalähtöjen suuri hevosmäärä saattaa aiheuttaa rimakauhua, mutta loppujen lopuksi asia on pelkkä etu. Mitä enemmän hevosia, sitä enemmän vastustajilla on tilaa tehdä virheitä ja pelata alikertoimisia vaihtoehtoja. Nyt isojen lähtöjen V6.ssa osumme toki harvemmin, mutta nousseet voitto-osuudet korvaavat tietysti pidentyneet häviösarjat.

Suomalaiselle pelaajalle kokemus ravipelaamisesta on hyödyksi, sillä monet samat lainalaisuudet pätevät laukkaurheilussa. Esimerkiksi lähtönopeus on estelaukassakin varsin hyödyllinen ominaisuus, vaikka asia tuntuu intuitiivisesti merkityksettömältä pitkien kilpailumatkojen tasavauhtisissa kisoissa. Esimerkiksi tämän vuoden Cheltenhamin avauspäivinä kärjestä ja sen tuntumasta on voitettu suuri enemmistö lähdöistä.

Olemme pelanneet ColossusBets-kimpoissamme satoja voitollisia V6-rivejä optimoiduiksi kokonaisuuksiksi jaoteltuina. Yhteensopivuudet ja vaikeusasteet ovat tärkein kriteeri kimppojen muodostamisessa. Silti parhaita suosikkeja on ylipainotettu. Avauskohteen 107 Zanahiyr, kolmoskohteen 312 Stattler (joka outoa kyllä on klo 14.10 vasta kakkossuosikki) Neloskohteessa 401 Al Boum Photo ja 402 A Plus Tard pitänevät kokemuksellaan pintansa, vaikka 5 Champ voisi haastaa niitä, jos sattuisi nyt hyppäämään kunnolla kaikki 22 estettä. Viitoskohteen 501 Billaway ja 502 Bob And Co lisäävät mahdollisuuksiamme saada riittävästi pisteitä hajotuksiimme. Päätöskohteessa joutuu – ja saa – pelata paljon suosikin 602 Elimayn ja sen parhaan haastajan 601 Colreevyn kautta. ColossusBetsin peleissä on mahdollista myydä kuponki tai osia siitä ennen lopullista ratkaisua, jolloin riskin voi säätää haluamalleen tasolle. Suosikkeja vastaan voi toki pelata myös totossa, kiinteillä kertoimilla, indeksivedonvälittäjillä tai pörsseissä. Eri hevoset ovat suosittuja eri operaattoreilla, joten tosi hyvin ehdoin pääsee järkipelaaja Cheltenhamissa pelaamaan.

Totta vie pelin ja urheilun juhlaa!

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n Internet-sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat päivittäin ajankohtaiset sijoitusneuvot Pitkävetoon, Monivetoon, hevospeleihin ja Internet-vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä