Kategoria: Blogi

Ajatuksia Espanjan Cupiin

Ajatuksia Espanjan Cupin otteluihin

ColossusBets järjestää tiistaina 8.1.2019 edullisen kahdeksan kohteen vakioveikkauksen, jossa kohteina on peräti kuusi Espanjan Cupin ottelua. Onnekas sattuma, sillä olin juuri talviloman jäljiltä tutkimassa, mitkä joukkueet Espanjassa olivat syksyllä onnekkaita ja mitkä epäonnisia. Urakkamme sivutuotteena taisimme löytää hyviä cup-pelikohteita joukkueista, joiden sarjasijoitus, taso ja tavoitteet ovat epäsuhdassa.

Levante ja Alaves ovat saavuttivat syksyllä vedonlyöntimarkkinan odotuksiin nähden aivan liikaa pisteitä. Molemmat ovat olleet myös pelitapahtumiin nähden varsin onnekkaita. Näitä joukkueita vastaan voi hyvinkin voittaa odotusarvoa talven LaLiga-peleissä. Ne eivät ole mukana Colossuksen cup-kupongilla. Levante isännöi torstaina Barcelonaa, jonka kakkosmiehistökin näyttää mielellään tasoaan ja vie joukkuettaan kohti mahdollisuutta lisäpokaaleihin.

Myös Real Betistä pelaamalla on tänä vuonna voittanut rahaa. Tämä ei kuitenkaan johdu sattumasta. Joukkueen manageri Quigue Setien on realistinen nero. Hän ajattelee luovasti mutta ymmärtää olennaisen. Betis ryhmittyy viisaasti mutta iskee silti terävästi.

Real Betis pelasi mahdollisesti kauden huonoimman pelinsä Huescaa vastaan viime viikonloppuna. Tuo floppi saattoi johtua monesta eri henkisestä asiasta. Suoritukseen ei kannata ylireagoida. Betis palannee tasolleen, ja sen voisi kuvitella olevan erittäin tosissaan Cupin kanssa. Sarjassa joukkue ei riitä kärkikolmikolle, mutta Cupissa se voi hyvän onnen kanssa mennä pitkälle.

Betiksellä on espanjalaisittainkin skaalattuna iso kotikenttäetu. Kävin syksyllä 2016 Betiksen kotiottelussa. Vaikka joukkue pelasi silloin kakkostasolla, mylvi Las Palmas-kärkiottelussa kanssani lähes täysi stadion, muistaakseni n. 30.000 hyvää fania. Betis on Sevillassa perinteinen ja ehkä jopa kaupungin nimijoukkuetta kannatetumpi seura. Tämän saa kotiriippuvainen Real Sociedad tuntea nahoissaan.

Valencia on ollut epäonninen maalinteossa tänä vuonna. Siksi joukkue on joutunut siirtämään huomiotaan Cupiin. Valencia matkustaa nyt Sporting Gijonin vieraaksi. "Hihoon" ei resursseiltaan ole kovin kaukana pääsarjatasosta. On vaikea arvata, miten ColossusBetsin pääosin englantilainen pelaajapopulaatio jakaa tässä pelimerkkinsä.

Girona – Atletico Madrid -ottelussa molemmat ovat saaneet tänä vuonna peliesityksiään paremman pistesaaliin. Girona lienee Atleticoa syttyneempi Cupiin.

Vedonlyöjät ovat odottaneet Bilbaolta parempia suorituksia, mutta joukkue ei ole ansainnut enempää. Sevillan suoritukset ovat vastanneet pelitapahtumia. Bilbao satsannee lujaa cupiin, ja Baskimaassa isänmaallisuutta ei hävetä. Bilbaon kotietu on iso.

Getafe – Valladolid ja Villareal – Espanyol -peleihin minulla ei ole ratkaisevasti yleisestä mielipiteestä poikkeavia näkemyksiä. Getafea saattaa painaa vielä keskiviikkona jonkin verran sunnuntain urhea Barcelona-ottelu. Toki se on silti n. 50% suosikki Valladolidia vastaan.

Lopuksi tässä vielä ESBC: 1-x-2 todennäköisyysarviot sekä maaliodottamat Espanjan Cupin tämän viikon otteluihin. Blogini kirjoitushetkellä maanantaina emme vielä tiedä tarkkoja kokoonpanoja, joten ystävällisesti hienosäädä lukemiamme, jos joku joukkue käyttää selkeästi kokeilevaa tai varamiehistä avausmiehistöä. Tällaisilla ryhmityksillä pelaaminen kertoo myös usein joukkueen asenteesta ja tavoitetasosta.

Kansainvälinen 1-x-2 markkina reagoi usein kokoonpanouutisiin vahvasti – usein liikaakin. Sen sijaan vakioveikkauksissa, monivedoissa ja muissa yhdistelmäpeleissä tärkeätkään kokoonpanouutiset – varsinkaan puolustuspäässä – eivät aina heijastu täysimääräisesti merkkijakaumiin ja sitä kautta tarjolla oleviin voittoihin.

Arviomme: (1-x-2 ja maaliodottama)

  • S Gijon - Valencia 21,5 28,0 50,5 2,44
  • Girona - Atl, Madrid 19,0 30,0 51,0 2,22
  • Villarreal - Espanyol 50,0 28,5 21,5 2,49
  • Getafe - Valladolid 50,0 29,5 20,5 2,16
  • Ath Bilbao - Sevilla 37,5 28,5 34,0 2,55
  • Betis - Real Sociedad 50 28,0 22,0 2,50

ESBC - Yhdessä enemmän peleistä!

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n Internet-sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat päivittäin ajankohtaiset sijoitusneuvot Pitkävetoon, Monivetoon, hevospeleihin ja Internet-vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä