Kategoria: Ajankohtaista

ESBC Focus: Ilves - Tappara

Ilves:

Jouko Myrrä jatkoi kolmatta kautta penkin takana. Viime kausi sujui odotetusti. Korvaamattomat avainpelaajat Dostal, Ruotsalainen ja Välimäki poistuivat aikaisessa vaiheessa rapakon taakse, mikä pudotti Ilveksen ESBC PowerAI ratingiä sekä suoritustasoa roimasti.

Kesällä avainpelaajista lähtivät Maccelli, Meskanen, Järventie ja Maalahti. Tulopuolella ylivoimaisesti kovin nimi on Kerhoa viime kaudella kannatellut ”Konna” Kontiola. Toinen edukseen erottuva on Sebok ja Oden potentiaalinen myös, mutta sen jälkeen onkin liuta kysymysmerkkejä. Maalivahtipeliin odotamme parannusta KHL:stä tulleen kovan Langhamerin myötä. Kakkosvahti Zherenko tosin sarjaporrasta alempaa idästä onkin heikompi. Viime kaudella Ilveksen kakkosvahtina oli kuitenkin Liigan heikoimpiin kuulunut Kolppanen.

Ilves lähti kauteen jälleen kärjen haastajien joukossa. Ensimmäisissä otteluissa hyökkäyspeli oli todella ala-arvoista, mutta sen jälkeen joukkue on tehnyt täyskäännöksen, ja maalijyvä on löytynyt huikealla tasolla. Erikoistilannepeli on ollut kuitenkin hyvin ala-arvoista joukkueen tasoon nähden ja ESBC PowerAI rating on pudonnut hieman.

Tappara:

Tappara lähti viime kauteen tutusti suosikkien joukossa. Vaikka lopulta runkosarjan 4.sija niukasti kairattiinkin ja pronssiotteluunkin asti edettiin, niin peliesitykset olivat silti todella suuri pettymys. Joukkueen ESBC PowerAI rating valuikin tasaista tahtia koko kauden ja se kuului eniten laskeneiden joukkoon. Vanhan tutun mestarivahti Hrachovinan erittäin heikot otteet näkyivät pistepussissa. Valmennuskin havahtui asiaan ja nuori Piiroinen sai vastuuta, jota olisi ansainnut enemmänkin. Ykkösvahti Heljanko tosin pelasi Hrachovinan vastapainoksi upeasti ja torjui pisteitä Tapparalle.

Viime kaudelle puikkoihin tauon jälkeen tullut vanha tuttu Tapola jatkaa peräsimessä. Kesän siirtomarkkinoilla Tappara vahvistui merkittävästi. Avainpelaajista lähtivät pakit Kemiläinen, Matushkin, Moravcik ja Suhonen, joista huomionarvoista on se, että kaksi ensin mainittua pelasivatkin vain puolet kaudesta. Paikkaajiksi hankittiin liuta kelpo pakkeja – KHL:stä tulleet Austin ja Rantakari kovimpina. Morley ja Platzer kovat hankinnat hyökkäykseen. Heljanko-Piiroinen maalivahtiduo on myös parannus viime kautiseen nähden. Varsin yllättäen puolustuspeli oli Tapparan heikko osa-alue viime kaudella, joten puolustuksen uuteen uskoon laittaminen olikin järkevää.

Vahvistunut joukkue lähti taas tähänkin kauteen tutusti suosikkien joukossa vain hieman HIFK:n takaa. Kauden avaus CHL:n puolella lupaili hyvää, sillä joukkue oli pelannut upeasti ESBC PowerAI xG -mittareilla. Myös Liigassa kausi on sujunut hieman yli odotusten pelillisesti sarjataulukosta huolimatta, mutta maalivahtipeli on puolestaan pettänyt. Osakkeet ovat pysyneet kokonaisuutena lähtötasolla.

Kokoonpanot:

Kummallakin kokoonpanot kunnossa. Maalivahdit nostavat Tapparan suosikkiasemaa, kun ykkösvahti Heljanko saa vastaansa Ilveksen kolmosvahti Tapolan, joka tosin on torjunut ESBC PowerAI xSV% -mittareilla mainiosti eikä Zherenkoon nähden juuri Ilveksen pelivoimaa pudota.

Muut todennäköisyyksiin vaikuttavat tekijät:

Kauden aiemmat keskinäiset kohtaamiset ovat kokonaisuutena sujuneet juuri odotetuilla esityksillä. Kotietua ei käytännössä ole, kun joukkueet jakavat saman uuden areenan. Eilen Heljankolla oli heikko päivä, mikä voi välittyä tähänkin taisteluun pienenä epävarmuutena normaalitasoon nähden. Ilves myös esiintyi edukseen eilen, vaikka Tappara ESBC PowerAI xG:t voittikin 2,43 - 2,27 - kuitenkin selvästi analyysiämme 2,96 - 2,22 niukemmin.

ESBC PowerAI:n oleellisimmat tunnusluvut:

 • xG+ = xG:tä luotu per peli
 • xG- = xG:tä sallittu per peli
 • xGP = xG:eistä laskettu power
 • xGPF = otteluohjelman/kokoonpanojen/rasitustekijöiden huomioonottaen korjattu suoritustaso eli suoritustaso keskitason (50 powerin) vastustajaa vastaan
 • ESBC PowerAI = tämän hetkinen power rating & maaliodotus
 • Analysis = analyysimme keskiarvot kauden aikana
 • Performance = suoritukset analyysiimme nähden
 • Difficulty = keskimääräinen vaikeustaso ottaen huomioon erikoisinputit ja vastustajien tason & koti/vierasottelut jne. (0 % neutraali/odotettu vaikeustaso, >0 % helpompi ja <0 % vaikeampi)

ESBC PowerAI analyysi:

 • 1X2: 28,9 % - 23,2 % - 47,9 %
 • Maaliodotus: 5,35

Pelisuosituksemme Pitkävetoon:

Tappara (2,17) Panos 1,8/10 (Kerroinraja 2,09)
Tappara -2 (4,50) Panos 1/10 (Kerroinraja 4,20)

Pelisuosituksemme kansainvälisille markkinoille:

Tappara -1,5 (3,05) Stake 3,9/10 (Fair odds 2,78)

Asian handicap kerroinrajoja kansainvälisille vedonvälittäjille:(60min, paitsi OT inc. mainitut):

 • Tappara ML OT inc.: 1,65
 • Tappara 0: 1,60
 • Tappara -0,5: 2,09
 • Tappara -1: 2,45
 • Tappara -1,5: 2,78
 • Tappara -2,5: 4,2
 • o/u 4,5: 1,63/2,59
 • o/u 5: 1,85/2,17
 • o/u 5,5: 2,21/1,82
 • Ilves team total under 2,5: 1,71

Ilmaisvihjeenä etusivullamme myös nämä samaiset pelisuositukset niin Pitkävetoon kuin maailmallekin.

Tervetuloa mukaamme Liiga-vedonlyönnin etujoukkoihin.

ESBC – Yhdessä enemmän peleistä

Karri Hannukkala

Hannu Seppälä

Jorma Vuoksenmaa

Assistentit

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n Internet-sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat päivittäin ajankohtaiset sijoitusneuvot Pitkävetoon, Monivetoon, hevospeleihin ja Internet-vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä