Kategoria: Ajankohtaista

ESBC Focus: HIFK - KalPa

HIFK:

HIFK pelasi lähes odotetun vahvan viime kauden, vaikka kärsikin paljon loukkaantumisista. Vetovastuuseen tuli Pikkaraisen tilalle kesällä seuralegenda Ville Peltonen, joka aiemmin valmensi Sveitsissä ja Saksan maajoukkueessa. Avainpelaajia lähti liuta: Sallinen, Leskinen, Kousa, Lundell ja Borgström. Huomionarvoista on se, että miehet pystyivät kuitenkin viime kaudella pelaamaan vain noin 50 - 75 % otteluista. Tulopuolellakin on yhtä kovia tekijöitä: Palola, Paajanen, Koivistoinen ja Innala. Maalivahtiosasto vahvistui hieman, kun toissakaudella Tapparassa mainiosti torjunut Garteig tuli Tuohimaan tilalle.

Kaiken kaikkiaan HIFK vahvistui kesällä hieman ja lähti kauteen suosikkina. Kausi on sujunut ESBC PowerAI xG -mittareilla korkeita odotuksiamme vahvemminkin ja osakkeet ovat nousseet – nyt joukkue on noussut myös sarjataulukossa oikeutetulle 1.sijalle.

KalPa:

KalPa kiekkoili mainion viime kauden nostaen ESBC PowerAI ratingiään selvästi. Tommi Miettinen jatkaa kolmatta kauttaan valmentajana. Materiaali heikentyi kesällä, kun avainpelaajista lähtivät Kantola, Sebok, Graham ja Ruuttu. Tilalle hankittiin kolme kovaa paluumuuttajaa Rissanen, Kiiskinen ja Järvinen.

Odotuksemme kauteen lähtiessä olivat keskitasoa paremmassa suorituskyvyssä, jolla paikan 10.joukossa ei pitäisi olla uhattuna ja suoraan playoffs-paikkaan eli 6.parhaan joukkoon yltäminen oli hyvä tavoite - joskaan ei todennäköisesti toteutuva.

ESBC PowerAI xG -mittareilla KalPa on pelannut todella upeasti kenttäpelaajien osalta, joskin vastapainoksi maalivahtien vuotaminen on vaikuttanut valitettavan radikaalisti toiseen suuntaan. Kokonaisuutena osakkeet ovat ESBC PowerAI ratingissä kuitenkin hitusen nousseet – heikoista tuloksista huolimatta. Valmennusjohtokin heräsi akilleen kantapäähän ja tilannetta korjaamaan hankittiin LaCouvee, joka on tilkinnyt upeasti KalPan vuotaneen maalivahtipelin. Jos mies saa vastuuta ansaitsemallaan tasolla, niin KalPan nousu 11.sijalta alkanee.

Kokoonpanot:

HIFK:lta avainpelaajista Innala ja Auvitu ovat sivussa. Ykkösketjun laitaan on HIFK:n U20-joukkueesta nostettu siellä kovia tehoja nakutellut Seppälä. KalPalta Mäenpää merkityksellisin sivussaolija ja puolustaja Galletin 7.pakiksi kokoonpanoon merkitseminen tietänee hänelle pienempää peliaikaa, mikä hieman syö pelivoimaa.

Ykkösvahdit Garteig-LaCouvee vastakkain, mikä pudottaa maaliodotusta selvästi normaalista. Lisäksi LaCouvee nostaa KalPan osakkeita selvästi enemmän kuin Garteig HIFK:n. Garteig on ESBC PowerAI:ssä selkeä ykkösvahti ja torjunut ESBC PowerAI xSV% -mittareilla odotetusti Halosta paremmin, vaikkakin Halonen on saanut Peltoselta paljon vastuuta viime aikoina ja lauantaina Garteigilla oli harvinainen kolmen viimeisen minuutin tuuraus, minkä aikana JYP tuuttasi kaksi kiekkoa selän taakse ja tilastoihin kertyi vain yksi torjunta.

Kokonaisuutena kokoonpanot nostavat KalPan yllätysmahdollisuuksia ja laskevat maaliodotusta selvästi.

Muut todennäköisyyksiin vaikuttavat tekijät:

Kauden aiemmassa kohtaamisessa KalPa esiintyi selvästi edukseen.

ESBC PowerAI:n oleellisimmat tunnusluvut:

 • xG+ = xG:tä luotu per peli
 • xG- = xG:tä sallittu per peli
 • xGP = xG:eistä laskettu power
 • xGPF = otteluohjelman/kokoonpanojen/rasitustekijöiden huomioonottaen korjattu suoritustaso eli suoritustaso keskitason (50 powerin) vastustajaa vastaan
 • ESBC PowerAI = tämän hetkinen power rating & maaliodotus
 • Analysis = analyysimme keskiarvot kauden aikana
 • Performance = suoritukset analyysiimme nähden
 • Difficulty = keskimääräinen vaikeustaso ottaen huomioon erikoisinputit ja vastustajien tason & koti/vierasottelut jne. (0 % neutraali/odotettu vaikeustaso, >0 % helpompi ja <0 % vaikeampi)

ESBC PowerAI analyysi:

 • 1X2: 51,0 % - 23,0 % - 26,0 %
 • Maaliodotus: 4,85

Pelisuosituksemme kansainvälisille markkinoille:

KalPa ML OT inc (3,02) Panos 2,5/10 (Kerroinraja 2,73)
KalPa +1 (1,88) Panos 2/10 (Kerroinraja 1,78)
Under 5 (1,85) Panos 3,5/10 (Kerroinraja 1,77)

Asian handicap kerroinrajoja kansainvälisille vedonvälittäjille:(60min, paitsi OT inc. mainitut):

 • KalPa -0,5: 3,85
 • KalPa 0: 2,96
 • KalPa +0,5: 2,04
 • KalPa +1: 1,78
 • KalPa +1,5: 1,61
 • KalPa +2: 1,40
 • Under 4: 2,93
 • Under 4,5: 2,13
 • Under 5,5: 1,57
 • Under 6: 1,34
 • HIFK team total under 2,5: 2,12

Ilmaisvihjeenä etusivullamme myös nämä samaiset pelisuositukset maailmalle.

Tervetuloa mukaamme Liiga-vedonlyönnin etujoukkoihin.

ESBC – Yhdessä enemmän peleistä

Karri Hannukkala

Hannu Seppälä

Jorma Vuoksenmaa

Assistentit

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n Internet-sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat päivittäin ajankohtaiset sijoitusneuvot Pitkävetoon, Monivetoon, hevospeleihin ja Internet-vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä