Kategoria: NHL Blogi

Stanley Cupin finaalit 2021

Stanley Cupin finaaleissa kohtaavat hallitseva mestari Tampa Bay Lightning ja 28 vuoden tauon jälkeen Montreal Canadiens.

Reitit finaaliin:

Montreal oli jo pudota Torontoa vastaan 1. kierroksella, mutta voitti kolme viimeistä ottelua tuosta sarjasta ja jatkoi Winnipegiä vastaan. Kanadan divisioonan finaalissa Jets jäi jalkoihin 4-0 ja ei noissa numeroissa ollut edes kovin paljoa ”ilmaa”. Vegasia vastaan Habs lähti ison altavastaajan asemasta, mutta sai käännettyä sarjan itselleen lukuisten käänteiden jälkeen 4-2.

Tampa Bay sai 1. kierroksella vastaansa Floridan paikallisessa Panthersin. Aleksander Barkovin johdolla Panthers taisteli kunniakkaasti, mutta Tampa Bayn ratkaisuvoima oli liikaa. Myös Carolina makseli oppirahoja vielä tämän kevään, kun Lightining meni jatkoon luvuin 4-1. Kovimman haasteen hallitsevalle mestarille antoi Barry Trotzin Islanders, joka pakotti Cooperin miehistön jo seitsemänteen otteluun.

Tuleva ottelusarja:

Hallitseva mestari Tampa on tässä tavallista suurempi suosikki, kun puhutaan keskimääräisestä Stanley Cupin finaalista. Osasyy tähän löytyy palkkakattosäännöistä, joiden puitteissa Lightning navigoi tällä kaudella siten, että käytännössä joukkue on reippaasti yli rajan ylittävällä ryhmällä pudotuspeleissä. (Nikita Kucherovia ei peluutettu runkosarjassa).

Tampa Bayn vahvuudet ovat tuttuja viime mestaruuskaudelta, ja joukkueesta on vaikeaa löytää heikkoa lenkkiä. Lisäksi kun myös huipputaitoa löytyy Pointin, Hedmanin, Kucherovin yms. muodossa, niin Tampaa on vaikeaa voittaa neljää kertaa ottelusarjassa.

Jos Habs aikoo onnistua tässä, niin maalivahti Carey Pricen pitää jatkaa samassa ”zonessa”, missä on pelannut nämä pudotuspelit. Viimeksi tasan 10 vuotta sitten tilanne on hieman vastaava, kun noin 70% suosikkina sarjaan lähtenyt Vancouver Canucks törmäsi elämänsä pelejä torjuneeseen Boston Bruinsin Tim Thomasiin.

Montreal on jo näissä pudotuspeleissä onnistunut pudottamaan kaksi hyvää joukkuetta, joten mestaruuskaan ei ole niin epätodennäköinen tapahtuma, mitä voisi kuvitella.

Viimeksi Montreal on ollut finaaleissa vuonna 1993, kun se Marty McSorleyn mailanmittauksen siivittämänä voitti Los Angelesin 4-1. Kun nyt katsomoon saadaan vihdoin yleisöäkin, niin tunnelma Montrealin kotipeleissä tulee varmasti olemaan huikea.

Montrealin joukkueessa on itseasiassa paljon samaa, kuin tuossa kevään 1993 ryhmässä. Claude Julienin perintönä Habs vyöryttää työteliästä neljän ketjun peliä ja joukkueessa on sopiva sekoitus nuoruutta (John LeClair, Eric Desjardins, Mathieu Schneider vs. Kotkaniemi, Caufield ja Suzuki…) ja kokemusta. (Guy Carbonneau, Denis Savard, Brian Bellows vs Corey Perry, Eric Staal, Shea Weber) Ja kaiken kruununa vielä ”voittava” maalivahti (Patrick Roy vs. Carey Price)

Montrealilla on siis mahdollisuutensa, mutta kun kaikki informaatio pureskellaan todennäköisyysarvioksi, niin päädymme seuraavaan jakaumaan:

Tampa Bay on sarjassa n. 70% suosikki ja todennäköisin yksittäinen lopputulos sarjalle on Lightningin 4-1 voitto.

Hannu Seppälä / ESBC

Päivitys 2.7.2021:

Ottelusarja siirtyy Montrealiin Tampan johtaessa 2-0. Sarjan voittotodennäköisyydet ovat nyt Tampalle 92% ja Montrealille enää noin 8%

ESBC - Yhdessä enemmän peleistä.

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n Internet-sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat päivittäin ajankohtaiset sijoitusneuvot Pitkävetoon, Monivetoon, hevospeleihin ja Internet-vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä