Kategoria: NHL Blogi

Stanley Cupin finaalit 2019

Stanley Cupin finaaleissa nähdään tänä keväänä vuoden 1970 uusinta. 49 vuotta sitten ottelusarja Bostonin ja St. Louisin välillä päättyi ikoniseen maaliin, kun Bobby Orr iski Bruinsin jatkoajalla voittoon.

Tämän kauden runkosarjassa Boston keräsi 107 pistettä ja St. Louis 99.

Boston kärsi alkukaudesta loukkaantumisista, mutta oli loppukaudesta yksi runkosarjan parhaista joukkueista.

St. Louis puolestaan ui alkukaudesta erittäin syvissä vesissä ja "kilpaili" pahimmillaan koko liigan huonoimman joukkueen tittelistä.

Bluesin kurssi alkoi kääntyä valmentajan vaihdon jälkeen, kun Craig Berube korvasi Mike Yeon penkin takana. Samalla maalivahti Jordan Binningtonille alkoi koppi tarttua ja positiivinen lumipalloefekti oli valmis. Lopulta Blues oli vain pisteen päässä Central-divisioonan voitosta.

Pudotuspelien 1. kierroksella Boston pelasi tiukan ottelusarjan Torontoa vastaan, jonka se voitti 7. ottelussa. Toisella kierroksella vastaan tuli Washingtonin pudottanut Columbus, jonka Bruins voitti kuudessa ottelussa. Konferenssin finaaleissa Carolina ei löytänyt lääkkeitä Tuukka Raskin ohittamiseen ja putosi suoraan neljässä ottelussa. Boston onkin nyt saanut/joutunut odottamaan finaalien alkua poikkeuksellisen pitkään, 11 päivää.

Kokonaisuutena Bostonin aseet näissä pudotuspeleissä ovat olleet Tuukka Raskin upea maalivahtipeli, erikoistilanteiden onnistuminen molemmissa päissä (PP 34% PK 86,3%) ja murhaavan ykkösketjun tehot (Marchand 7+11, Bergeron 8+5, Pastrnak 7+8). Erikseen on vielä mainittava kaksi trade deadlinen hankintaa, jotka molemmat ovat onnistunnet mainiosti pudotuspeleissä: Charlie Coyle 6+6 ja Marcus Johansson 3+6.

St. Louisin tie näihin finaaleihin ei ehkä ole ollut aivan yhtä vaativa. Se pudotti 1. kierroksella Winnipegin, joka ei kuitenkaan tällä kaudella ollut aivan pistesaaliinsa veroinen joukkue. Toisella kierroksella Bluesia vastaan tuli Dallas, joka sekään ei aivan ykköskategoriaan kuulunut vastustajavaihtoehdoista. Konferenssin finaalissa ratkaisupeleissä pahasti siipirikkoinen San Jose kaatui 6. ottelussa.

St. Louisin maalivahti Binnington ei enää playoffseissa ole pelannut yhtä maagisesti, kuin runkosarjassa vaan on torjunut kiekkoja lähinnä odotetulla tasolla. St. Louisin hyökkäys on puolestaan onnistunut odotettua paremmmin ja on näissä pudotuspeleissä tehnyt jo kymmenkunta maalia yli odotusarvon.

Erikoistilanteissa St. Louis on ollut selvästi Bostonia vaisumpi, mutta täysin suoraan aiempien sarjojen prosenteista ei kannata laskea ennusteita, sillä molemmat joukkueet varmasti yrittävät sopeuttaa peliään nyt uuden vastustajan heikkouksiin ja vahvuuksiin. Nähtäväksi jää kumpi valmennusryhmä siinä onnistuu paremmin, mutta lähtökohtaisesti Bostonilla on tässä etulyöntiasema.

Kokonaisuutena pidämme Bostonia vahvempana ja kotiedun myötä se voittaa tämän ottelusarjan n. kuusi kertaa kymmenestä. St. Louisin voitto olisi yllätys, mutta ei lähellekään niin suuri, joita olemme jo tänä jääkiekkokeväänä todistaneet.

ESBC - Yhdessä enemmän peleistä!

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n Internet-sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat päivittäin ajankohtaiset sijoitusneuvot Pitkävetoon, Monivetoon, hevospeleihin ja Internet-vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä