Kategoria: NHL Blogi

Stanley Cup Playoffs 2023, finaalit

Tällä sivulla seuraamme Stanley Cupin finaaleja. Poimimme kiinnostavia tapahtumia niin urheilun, kuin vedonlyönnin kannalta

Tilanne finaalisarjassa 14.6.2023:

  • Vegas - Florida 4-1

14.6.2023

Viides ottelu oli ylikävely, kun Vegas voitti lopulta numeroin 9-3. Ottelun toisen erän puoliväliin oltiin vielä 2-1 lukemissa, mutta toisen erän lopun neljä maalia ratkaisivat ottelun ja Stanley Cupin Vegasille.

Vegas oli ottelusarjassa toki paljon parempi, mutta asiaa auttoi myös Floridan onnen loppuminen. Finaalisarjassa Floridan PDO-lukema oli 90,6 ja tuolla viimeistelyn ja maalivahtipelin yhdistelmällä on vaikeaa voittaa mitään joukkuetta.

Pudotuspelien parhaana palkittiin Jonathan Marchessault, mutta Jack Eichelinkaan palkinta ei olisi ollut vääryys.

Kokonaisuutena pudotuspeleissä tehtiin aavistuksen verran yli kuusi maalia per ottelu ja xG-lukemat olivat jopa hieman korkeammalla.

Suurin yllätys nähtiin avauskierroksella, kun runkosarjan ylivoimainen voittaja Boston putosi Floridalle.

Eniten ottelutapahtumien vastainen sarjatulos oli puolestaan Carolinan ja Floridan välinen koitos. Siinä Carolina vei sarjan xG-lukemat n. 54%:sesti, mutta Florida vei sarjan 0-4 voitettuuaan 4 kpl maalin pelejä.

Hyvälle kakkossijalle tässä kategoriassa pääsee Toronton ja Tampan välinen sarja, jossa Toronto oli ESBC Power AI -lukemin jopa alakynnessä, mutta kolmella jatkoaikavoitolla meni jatkoon.

NHL-blogimme jää nyt kesätauolle ja palaamme tarunhohtoisen pariin taas syksyllä ennakkoanalyysien parissa.

13.6.2023

Viides ottelu ja Stanley Cup on jaossa. Vegas on arviomme mukaan nyt jo yli 90% ennakkosuosikki voittamaan Stalnley Cupin. Florida on jo kerran näissä pudotuspeleissä noussut kuilun partaalta, kun se vei Bostonia vastaan sarjan 3-4. Saman tempun uusiminen on silti erittäin epätodennäköistä, varsinkin kun Matt Tkachuk mitä ilmeisimmin pelaa loukkaantuneena, (jos pelaa ollenkaan).

9.6.2023

Kolmas ottelu sujui tasaisissa merkeissä ja Vegas oli lopussa jo menemässä kovaa vauhtia 3-0 sarjajohtoon, mutta Matt Tkachuk löi maalin edestä pelin tasoihin ja jatkoajalla Panthers siirsi sarjan ratkaisua hamaan tulevaisuuteen.

ESBC Power AI -mittareilla Vegas oli kolmospelissä aavistuksen niskan päällä, mutta Sergei Bobrovskyn huippupeli oli yksi ottelun ratkaisuista.

Seuraavaan otteluun Florida lähtee äärimmäisen niukkana kotisuosikkina, mutta ottelusarjan tasolla Vegas on edelleen iso 73% suosikki Stanley Cupin voittoon.

6.6.2023

Toinen ottelu päättyi myös runsasmaalisesti, kun Vegas otti toisen kiinnityksen Lordi Stanleyn maljaan lukemin 7-2.

Näin paljon parempi Vegas ei ollut ottelussa, vaan maalitilanteiden mukaan ottelu oli tasaisempi. Koko kevään hyvän onnen aallonharjalla ratsastanut Panthers sai kokea nyt siis välillä rouva fortunan kääntöpuoltakin. Lopulta joukkue turhautui ja kanavoi energiaa aivan vääriin asioihin.

Onkin mielenkiintoista nähdä, miten Floida tulee kotiotteluunsa. Meneekö lataus yli, vai saadaanko kotiluolassa hurmos päälle ja ottelusarjan kavennus aikaan.

Jos Vegas voittaa kolmannen ottelun, niin se menee jo miltei tavoittamattomaan 3-0 johtoon. Jos Florida taas voittaa, niin 1-2 tilateesta sillä on taas n. 30% mahdollisuudet Stanley Cupiin.

4.6.2023

Avausottelu meni lopulta Vegasin nimiin 5-2. Aivan noin paljon parempi Vegas ei ollut ESBC Power AI -mittareilla, sillä peli oli pitkään tasainen ja ratkesi vasta lopussa, mutta kokonaisuutena Vegas oli parempi avausottelussa.

Floridan Conn Smythe -ehdokkailla Sergei Borovskylla ja Matt Tkachukilla ei ollut paras päivänsä.

Bobrovskylle meni yksi helpohko ja Tkachuk puolestaan tarjoili karmean poikittaissyötön suoraan Mark Stonen poimittavaksi. Lisäksi ottelun lopun hämmennysyritykset tuottivat vain oman joukkueen alivoiman.

Ottelun mieleenpainuvin hetki oli Adin Hillin loistotorjunta miltei varmaan maaliin.

Viisi vuotta sitten Vegasia vastaan tehtiin finaaleissa vastaava torjunta, kun Braden Holtbyn venytys tuolloin oli yksi koko sarjan ratkaisukohdista...

Seuraava ottelu pelataan jälleen Vegasissa, jossa Golden Knights on nyt 57% suosikki.

Koko finaalisarjassa Vegas siirtyi avausvoittonsa myötä 70 - 30 suosikkiasemaan

ESBC - Yhdessä enemmnä peleistä!

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat ajankohtaiset sijoitusneuvot vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä