Kategoria: NHL Blogi

Stanley Cup Playoffs 2023, 1. kierros

Tällä sivulla seuraamme Stanley Cupin playoffsien 1. kierrosta. Poimimme kiinnostavia tapahtumia sarjoista niin urheilun, kuin vedonlyönnin kannalta.

Tilanne ottelusarjoissa 2.5.2022:

  • BOS - FLA 3-4
  • NJD - NYR 4-3
  • TOR - TB 4-2
  • CAR - NYI 4-2
  • VGK - WPG 4-1
  • EDM - LA 4-2
  • DAL - MIN 4-2
  • COL - SEA 3-4

2.5.2023

Ensimmäinen kierros saatiin pakettiin, kun New Jersey Devils otti ESBC:n asiakkaiden iloksi vakuttavan 4-0 voiton Rangersista ja samalla maalimäärävetomme sisään.

Ensimmäinen kierros oli kokonaisuutena tasainen, sillä vain yksi sarja meni 4-1 ja yksikään ei 4-0 sweeppiin.

Suuria yllätyksiä nähtiin kaksi, kun Boston ja Colorado putosivat jatkosta. Nähtäväksi jää muodostaako Florida tai Seattle näistä lähtökohdista tämän kevään "kasvutarinan".

1.5.2023

Vappuaaton yönä nähtiin kaksi isoa yllätystä, kun viime kauden mestari Colorado ja tämän kauden runkosarjan ylivoimainen voittaja Boston putosivat jatkosta.

Colorado ei missään vaiheessa sarjaa saanut viime kauden kaltaista menoa käyntiin ja ottelusarjan venyminen 7. otteluun oli täysin reilu lopputulos. Tiukkojen marginaalien ratkaisupelissä Colorado osui tolppiin ja Seattle niiden väliin.

Bostonissa nähtiin ehkä yhden aikakauden päätös, kun Patrice Bergeronin blokki kolmannen erän lopulla ajatui Brandon Montourille, joka sai tasoitettua pelin lukemiin 3-3. Bostonilla oli omat paikkansa jatkoajalla, mutta lopulta Carter Verhagenin maalilla Florida meni jatkoon.

29.4.2023

Carolina meni suomalaisfanien ja ESBC:n asiakkaiden iloksi jatkooon NY Islandersia vastaan, kun upean kauden pelanneelle Ilya Sorokinille meni Paul Stastnyn veto helpon oloisesti sisään jatkoajalla. 4-2 otteluvoitot kuvasivat lopulta melko hyvin ottelusarjan pelitapahtumia.

Floridassa Bruinsin ja Panthersin välinen sarja jatkui runsasmaalisena, kun kotijoukkue pitkitti sarjan seitsemänteen otteluun 7-5 voitolla. Boston on ollut ottesarjassa parempi, mutta vain niukasti. Seiskapelissä Floridalla on nyt mahdollisuus 1. kierroksen suurimpaan yllätykseen.

Dallasin ja Minnesotan tiukka ottelusarja päättyi lopulta Dallasin 4-2 voittoon ja saimme yhden isoista sarjavedoistamme sisään. Sarja olisi voinut kääntyä toiseenkin suuntaan, mutta Dallasin terävämpi viimeistely ja Jake Oettingerin mainio maalivahtipeli käänsivät sarjan Texasiin.

Seattlessa hallitseva mestari Colorado oli jo "puukko kurkulla", mutta onnistui siirtämään sarjan vielä kerran kotihalliinsa 1-4 vierasvoitolla. Sarja on ollut paljon tasaisempi, mitä ennakkoasetelmista voisi päätellä ja Seattlella on vielä kohtullinen mahdollisuus yllätykseen.

28.4.2023

Kevään ensimmäinen kättelyjono muodostettiin Vegasissa, kun pahoista loukkaantumisista kärsinyt Winnipeg jäi Mark Stonen johtaman Vegasin hyökkäyksen jyrän alle.

New Jerseyn ja NY Rangersin välisessä sarjassa nähtiin puolestaan ensimmäinen kotivoitto, kun Akira Schmid nollasi sinipaidat lukemin 4-0.

Torontossa Tampa Bay ei puolestaan myynyt nahkaansa helpolla vaan pitkitti ottelusarjan ainakin kuudenteen otteluun ja lisäsi painetta Leafs-leiriin.

27.4.2023

Bostonissa kapteeni Patrice Bergeron teki paluun, mutta sekään ei auttanut runkosarjan ylivoimaista voittajaa, kun Florida vei ottelun jatkoajalle ja siellä Matthew Tkachuck kuittasi tylysti Linus Ullmarkin virheen.

Coloradon ja Seattlen välisessä sarjassa puolestaan leivotaan tällä hetkellä isoa yllätystä. Yllättävän tasaisessa sarjassa Seattle siirtyi nyt 3-2 johtoon ja pääsee yrittämään sarjan katkaisua seuraavaksi kotihallissaan. Tuota tehtävää perjantaina toki vaikeuttaa huomattavasti Coloradon Cale Makarin paluu pelikiellosta.

26.4.2023

Kaikissa ottelusarjoissa on nyt nähty vähintään 4 ottelua eikä yksikään sarja ole päättynyt "sweeppiin".

Idässä Boston, Toronto ja Carolina ovat voiton päässä jatkopaikasta. New Jerseyn ja NY Rangersin välinen sarja on puolestaan vielä tilanteessa 2-2, kun kaikki sarjan pelit ovat päättyneet vierasvoittoihin.

Lännessä Dallas, Vegas ja Edmonton ovat voiton päässä jatkopaikoista. Hallitsevan mestarin ja Seattlen välinen sarjan puolestaan tasoittui tilanteeseen 2-2, kun Kraken erittäin vahvan esityksen jälkeen voitti jatkoajalla.

Tähän mennessä pudotuspelit eivät ole olleet mitenkään matalamaalsia, vaan otteluissa on tehty kesimäärin 6,20 maalia varsinaisella peliajalla. Tuo luku saattaa tosin tulevissa peleissä madaltua, kun ottelusarjoissa siirrytään tilanteisiin, joissa sarja on katkolla ja panokset ovat korkeimmillaan.

23.4.2023

Lauantaina nähtiin jopa kolme jatkoaikaa, kun ainoastaan Coloradon ja Seattlen välinen ottelu ratkesi varsinaisella peliajalla.

Winnipegissä tulos oli kahdella tapaa murheellinen "Whiteoutiin" sonnustautuneille kotifaneille: Ensin joukkueen ykköspakki Josh Morrissey loukkaantui ottelun alussa ja joukkue valui 1-4 tappiolla. Kun se sieltä urhoollisesti nousi 4-4 tasoihin, niin toisella jatkoajalla oli luvassa kylmä suihku, kun Dylan Sambergin lähtö omista epäonnistui ja Michael Amadio viimeistely kylmästi. Nyt Vegas johtaa sarjaa 2-1 ja ilman Morrisseyta Winnipegillä on nyt iso vuori kiivettävänään.

Tampa Bay hallitsi kotiotteluaan Torontoa vastaan xG-lukemien valossa, mutta trade-dealinella hankittu Ryan O'Reilly tasoitti ottelun, kun Toronto haki tasoitusta ilman maalivahtiaan. Jatkoajalla sankariksi nousi puolustaja Morgan Reilly, jonka vaet lopulta leijaili yläkulmaan.

Madison Square Gardenissa New Jersey oli jo mitei pakkovoiton edessä, kun Rangers oli voittanut kaksi edellistä ottelua lukemin 1-5. Tiukka ottelu meni lopulta jatkojalle, jossa yleensä hillityltä Dougie Hamiltonilta nähtiin jopa pieni tuuletuksen poikanen, kun kiekko painio Sheterkenin räpyläpuolen yläkulmaan.

Seattlen ja Coloradon välisessä sarjassa hallitsevat mestarit siirtyivät takasin kuskin paikalle 4-6 vierasvoitolla. Nyt alkaa olla jo erittäin todennäköistä, että Colorado menee tästä otteluparista jatkoon.

22.4.2023

Floridassa Boston otti ison vierasvoiton, sillä Bruins joutui otteluun ilman 1. ja 2. senttereitään. Kapteeni Patrice Bergeron jatkaa edelleen sivussa ja ottelun alla myös David Krejci otettiin pois kokoonpanosta. Folignon, Hallin ja Coylen maaleilla Floridan maalivahti Alex Lyon lähti kuitenkin vaihtoon, eikä Panthers enää noussut 0-3 tappioasemasta.

Carolinan ja NY Islandersin ottelusarja puolestaan siirtyi New Yorkiin, jossa kotijoukkue otti tärkeän 5-1 voiton. Carolinan kannalta hyökkääjien loukkaantumistilanne alkaa olla jo huolestuttava, sillä jo kokonainen ketjullinen potentiaalisia tehomiehä (Pacioretty, Svechnikov & Teräväinen) on sivussa. Islanders veikin tämän 3. ottelun xG:t nimiinsä selvästi, mutta suurin osa tuosta erosta tuli toki vasta 3. erän puolivälin jälkeen.

Los Angeles meni kotikentällään jatkoajalla 2-1 johtoon ottelusarjassa Edmontonia vastaan. Edmonton on tässä sarjassa luonut reippaasti yli neljään maalin per peli tilanteita, mutta Los Angelesin uusi ykkösvahti Joonas Korpisalo on kerta toisensa jälkeen tehnyt tyhjäksi Oilers-pelureiden aikeita.

Minnesotassa fanaattinen kotiyleisö sai vastinetta pääsylipuilleen, kun Wild murjoi Starsin lopulta lukemin 5-1. Kotijoukkue oli toki parempi, mutta ei ehkä aivan näin runsasmaalisesti. Jos neljännessä ottelussa pelinkuva on samanlainen, niin underit saattavat nousta pelattavaksi.

21.4.2023

Torontossa nähtiin kotijoukkueen näytös, kun vieraat joutuivat peliin ilman Victor Hedmania ja Erik Cernakia. Lopulta Toronto latoi taululle 7-2 lukemat ja ESBC:n asiakkaiden overit tulivat helposti sisään. Veikkaus joutui jopa muuttamaan totals-linjaansa ottelussa. ESBC:n Päivän Veto asiakkaana varmistat, että saat parhaat kertoimet ja linjat vedoillesi.

New Jerseyssä nähtiin puolestaan Patrick Kanen näytös, kun trade deadlinella hankittu jenkkitähti nakutti tehot 1+2. Suomalaisittain saatiin myös ilonaiheita, kun Kaapo Kakko onnistui maalinteossa ottelun lopussa. Myös Rangersin kannalta olisi tärkeää, että tehoja saataisiin muualtakin, kuin kärkimiehiltä ja ylivoimalta.

Denverissä hallitseva mestari saattoi pelastaa kautensa viimeisellä mahdollisella hetkellä. Colorado oli ottelussa tappiolla jo 0-2 ja 0-2 sarjatilanteesta lähtö Seattleen olisi oli kova paikka mestareikkelkin. Tasaisessa väännössä Avalanche löysi kuitenkin keinot voittoon ja on nyt jälleen suosikki menemään jatkoon tästä otteluparista.

Vegasin 5-2 voitto Winnipegistä sen sijaan ei ollut miellyttävä tulos meille ja asiakkaillemme. Tasaisessa ottelussa Mark Stonen kaksi maalia olivat viimeinen naula arkkuun +0,5 ja under -vedoillemme.

20.4.2023

Carolina - NY Islanders -ottelusta saimme sekä hyviä, että huonoja uutisia: Hyviä sen suhteen, että Carolinan voiton myötä sarjavetomme Hurricanesin puolesta tuli todennäköisemmäksi. Huonoja sen suhteen, että Teuvo Teräväisen käsi murtui ja mies on todennäköisesti loppukauden sivussa.

Bostonissa Florida voitti ESBC:n asiakkaiden suureksi riemuksi runkosarjan voittajan 3-6 ja sekä Florida, että over-vetomme tulivat sisään.

Myös Dallasista saimme hyviä ja huonoja uutisia. Hyviä, kun Roope Hintzin johdolla Stars toi -2,5 maalin tasoituksen sisään. Huonoja Dallasin sarjavetomme kannalta, kun Joe Pavelskin pidempi poissaolo varmistui. Tyler Seguin stunttasi hyvin tässä ottelussa, mutta pidemmän päälle Pavelski olisi syytä saada takaisin askiin, jos Texasissa meinataan pelata pitkälle tänä keväänä.

Edmontonissa puolestaan kävi "huonot" sillä juuri 4-2 kaltaiseen tulokseen emme olisi halunneet tuon päättyvän. Vedonlyöntimarkkina ei nimittäin tässä ottelussa ollut kovin tehokas ja pääsimme pelaamaan sekä Edmontonin isoja voittoja, että Kingsien tasoituksia. Valitettavasti tuo osui juuri negatiiviseen middleen. Onneksi pientä lohtua toi overin osuminen.

19.4.2023

Ensimmäisellä kierroksella nähtiin pari yllätystä. Hallitseva mestari Colorado hävisi Seattlelle ja Los Angeles voitti Edmontonin, kun Oilers suli kolmannessa erässä jatkoajalle.

ESBC - yhdessä enemmän peleistä!

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat ajankohtaiset sijoitusneuvot vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä