Kategoria: NHL Blogi

Stanley Cup Playoffs 2022, 3. kierros

Tällä sivulla seuraamme kevään 2022 Stanley Cupin playoffsien 3. kierrosta.

(tämän viimeisimmän 10.6. päivityksen myötä NHL-blogimme jää kesätauolle. Palaamme blogin kanssa asiaan taas syksyllä pelien alkaessa)

Tilanteet ottelusarjoissa 10.6.2022

  • Colorado - Edmonton 4-0
  • NY Rangers - Tampa Bay 2-3

10.6.2022

Tampa Bay otti ryöstön Madison Square Gardenista ja siirtyi ottelusarjassa 3-2 johtoon. Rangers voitti kaksi ensimmäistä ottelua, mutta kolmannen ottelun lopun tapahtumat näyttävät siivittäneen Tampan uuteen liekkiin.

Kokonaisuutena ottelusarjassa Tampa on viiden ottelun jälkeen ollut hallitsevampi osapuoli, joten 3-2 tilanne kuvaa tällä hetkellä melko hyvin sarjan voimasuhteita.

Rangersilla on silti vielä kohtalaiset mahdollisuudet finaaleihin, sillä Shesterkin voi "yksin" torjua voittoja.

Coloradon ja Edmontonin välinen sarja meni poikki puhtaasti 4-0.

Aivan noin ylivoimainen Avalanche ei ollut, sillä kaksi Edmontonissa pelattua ottelua ratkesivat vasta loppumetreillä - viimeinen Artturi Lehkosen toimesta jatkoajalla.

Colorado selvitti läntisen konferenssin pudotuspelit vain kahdella tappiolla, joten finaaleihin se pääsee paljon freesimpänä, kuin Rangers/Lightning.

2.6.2022

Rangersin ja Lightningin ottelusarja alkoi yllättävän runsasmaalisesti, kun kotijoukkue voitti lukemin 6-2.

Rangers oli viimeistelyssään tehokas ja maalilla Igor Shesterkin jatkoi huippuotteitaan. Vastaavasti toisessa päässä Vasilevkyillä ei ollut paras päivänsä.

Jon Cooperin ryhmälle tämä oli varmasti herätys ja Tampa on usein tappion jälkeisessä pelissä parantanut otteitaan. Rangers ei kuitenkaan tule MSG:ssa olemaan mikään "suupala" saatuaan nyt itseluottamusta voitosta.

Game 2:seen lähdetään melko tasaisista astelmista ja jatkoonmenon todennäköisyydet näyttävät tällä hetkellä seuraavilta:

Koko sarjan voittoon Rangers on nyt niukka suosikki, mutta koko sarjan todennäköisin yksittäinen lopputulos on Tampa Bayn 4-2 voitto. (sarjavetoon on laskettu pieni mahdollisuus sillekin, että Brayden Point palaa kehiin ottelusarjan jatkuessa)

1.6.2022

Colorado ja Edmonton avasivat ottelusarjansa huikealla ilotulituksella. Ottelusarjasta oli lupa odottaa runsasmaalista, mutta avausottelu meni silti yli rohkeimpienkin maaliodotuslaskelmien. Loppunumerot tulostaululla olivat 8-6 ja tilanteitakin piisasi pitkässä juoksussa ainakin kahdeksaan maaliin.

Seuraavaan otteluun lähdettäessä maalivahtivalinnat nousevat mielenkiintoiseen rooliin. Calgarya vastaan hieman vastaavan ryöpytyksen jälkeen Mike Smith sai jatkaa Oilersin maalilla kakkospeliin ja luultavasi niin käy nytkin. Coloradon tilanteesta ei ole vielä selvyyttä, sillä ykkösvahti Darcy Kuemper loukkaantui 1. ottelussa ja Francouz saattaa jatkaa maalilla.

Tämän hetken informaatiotilanteessa jatkoonmeno% näyttävät tältä:

31.5.2022

Konferenssien välieriin saatiin laskentatavasta riippuen 2-3 kpl yllättäjiä. Lännestä Colorado oli suosikki pääsemään jatkoon, mutta Oilersien pääseminen tänne asti oli hienoinen yllätys. Toisaalta Edmontonin kevätvire on ollut nousujohteinen, joten mistään jymypaukusta ei voida puhua.

Idän finaaliin odoteltiin ehkä ennemmin jotain yhdistelmää kolmikosta Carolina, Toronto & Florida.

Kaksi jälkimmäistä kaatuivat kuitenkin hallitsevan tuplamestarin käsittelyssä. Tampa Bayn runkosarja ei ollut mitenkään häikäisevä, mutta pudotuspeleihin Jon Cooperin ryhmä on löytänyt lisävaihteen.

NY Rangers puolestaan on nojannut hyvään maalivahtipeliin ja vaarallisiin vastahyökkäyksiin. Rangersin tietä konferenssifinaaleihin on toki tasoittanut vastustajien maalivahtien loukkaantumiset. Pittsburghia vastaan Tristan Jarry oli vastapuolelta sivussa ja Carolinaa vastaan Frederik Andersenia ei tarvinnut kohdata.

Tuleviin ottelusarjoihin suosikkeina lähtevät Colorado ja Tampa Bay.

Läntisen konferenssin todennäköisin lopputulos on Coloradon jatkoonmeno otteluvoiton 4-1.

Idän puolella puolestaan suosikkitapaukseksi nousee Tampa Bayn voitto lukemin 4-2.

Hannu Seppälä / ESBC

ESBC - Yhdessä enemmän peleistä!

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat ajankohtaiset sijoitusneuvot vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä