Kategoria: NHL Blogi

Stanley Cup Finals: Vegas - Washington

Tämän kevään Stanley Cupin finaaleissa kohtaavat kauden sensaatiojoukkue Vegas Golden Knights ja pitkään finaalipaikkaa metsästänyt Washington Capitals.

Vegasin tie finaaliin on ollut jo tähän asti täydellinen tuhkimotarina. Muiden joukkueiden jämäpelaajista kasattu joukkue on ollut enemmän kuin osiensa summa ja lopulta voitti runkosarjassa Pacific-divisioonan.

ESBC:n arvio Vegasin iskukyvystä oli ennen kauden alkua matala, mutta vedonlyöntimarkkinan näkemys tulokasjoukkueesta oli vielä lohduttomampi: Vegasin kauden kokonaispisteemäärästä sai ennen kauden alkua lyödä vetoa 66,5 pisteen linjalla.

Yleensä vedonlyöjän kannattaa muuttaa arvioitaan joukkueista melko hitaasti, mutta Vegasin kaltaisissa erikoistapauksissa rivakampi reagointi on paikallaan

Washington Capitals lähti puolestaan kauteen yhtenä Itäisen Konferenssin ennakkosuosikeista. Kausi sujui Capitalseilta tuloksellisesti hyvin, mutta varsinkin alkukaudesta peliesitykset olivat kaikkea muuta kuin mestaruustasoa. Kauden loppupuolella Barry Trotzin valmentama ryhmä on saanut taas juonen päästä kiinni ja runkosarja päättyi lopulta Metropolitan-divisioonan voittoon 105:llä pisteellä.

Playoffseissa Vegas kohtasi 1. kierroksella Los Angelesin ja ottelusarjasta odotettiin tiukkaa taistelua, jonka Kingsien kokemus lopulta kääntäisi Californiaan. Toisin kävi ja Vegas voitti kaikki neljä ottelua "sweepaten" vuoden 2012 mestarit suoraan 4-0. Ottelusarja oli kuitenkin pelitapahtumiltaan paljon tasaisempi ja kaikki neljä ottelua päättyivät maalin erolla.

Toisella kierroksella Vegas sai vastaansa ilman Joe Thorntonia pelanneen San Josen. Sharks tarjosi Vegasille kovemman vastuksen, mutta lopulta sekin taipui ritareiden käsittelyssä otteluvoitoin 4-2. Ottelusarjan pelitapahtumissa Vegas oli niukasti niskan päällä.

Läntisen konferenssin finaaleissa Vegas kohtasi vahvan kevään pelanneen Winnipeg Jetsin. Winnipeg voitti sarjan ensimmäisen ottelun, mutta neljän seuraavaa ottelua päättyivät Vegasin voittoon 1-2 maalin eroilla. Ottelutapahtumien puolelle Winnipeg oli hallitsevampi osapuoli, mutta aina hallinta ei realisoidu voitoiksi ja Vegas meni finaaleihin tästä otteluparista.

Washington sai ensimmäisellä kierroksella vastaansa Columbus Blue Jacketsin. Ottelusarja oli tuloksellisesti erittäin tasainen, sillä jopa neljään otteluun jouduttiin hakemaan voittaja jatkoajalta. Lopulta Washington oli parempi otteluvoitoin 4-2 ja hallitsi sarjaa myös ottelutapahtumien perusteella.

Toisella kierroksella nähtiin itäisen konferenssin nyky-klassikko, kun Washington kohtasi Pittsburgh Penguinsin. Sarja päättyi lopulta värikkäiden vaiheiden jälkeen Capitalsille lukemin 4-2 kun Evgeni Kuznetsov ratkaisi pelin läpiajosta kuudennen ottelun jatkoajalla.

Itäisen konferenssin finaaleissa Washington kohtasi Tampa Bayn. Siirtorajalla cup-tasoisen joukkueen kasannut Tampa Bay hävisi kaksi ensimmäistä ottelua, mutta voitti sen jälkeen kolme seuraavaa. Tämän jälkeen Washingtonin maalivahti Braden Holtby otti joukkueen reppuselkäänsä ja torjui kahteen viimeiseen otteluun nollapelit.

Seuraavassa joukkueiden tilastoja runkosarjasta ja pudotuspeleistä:

(lähteet: ESPN, NHL, Corsica)

Pidämme Washingtonia joukkueista vahvempana, mutta Vegasia ei kannata aliarvioida enää. Lisäksi Vegasin puolella on kevään kuumin maalivahti Marc-Andre Fleury. Fleury on kiistatta ollut onnekaskin, mutta olisi virhe olettaa että Fleuryn tämän hetken vire olisi pelkästään onnea. Viimeksi NHL:ssä nähtiin vastaavaa maalivahtipeliä kaudella 2010-2011, kun Tim Thomasin johdolla altavastaajana finaaleihin lähtenyt Boston Bruins keräsi lopulta koko potin.

Vegasin puolella on finaaleissa myös kotietu, joka tasoittaa ottelusarjan voimasuhteet lopulta miltei kolikonheitoksi. Vedonlyöntimarkkinassa Vegas on suosikki ja Washingtonista on tarjolla reippaasti yli kahden kertoimia. Ohessa ESBC:n arviot ottelusarjan eri lopputulosvaihtoehdoista.

Sarjan todennäköisin lopputulema on Washingtonin voitto sarjan kuudennessa ottelussa. Sille on tarjolla myös mukavia kertoimia, jotka kelpaavat jännäriksi ottelusarjan seuraamiseen.

1.otteluun löytyy myös mainiota pelattavaa:

Hannu Seppälä / ESBC

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n Internet-sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat päivittäin ajankohtaiset sijoitusneuvot Pitkävetoon, Monivetoon, hevospeleihin ja Internet-vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä