Kategoria: NHL Blogi

NHL:n trade deadline 2019

Tämän vuoden trade deadline oli melkoisen vilkas ja pelaajien liikehdintä alkoi jo viikkoa aikaisemmin.

Mediassa usein yliarvostetaan siirtyvien pelaajien vaikutusta ja vedonlyöjän kannattaakin pitää maltti mukana, kun arvioi uusien pelaajien vaikutusta joukkueen pelivoimaan.

Toki joukkueen pelivoima koostuu pitkälti pelaajiston tasosta ja isoin vaikutus pelivoimaan on niillä siirroilla, joilla paikataan jotain olemassaolevaa heikkoutta (kuten esim. viime kaudella Paul Stastnyn hankinta Winnipegiin)

Katsotaan seuraavassa hieman tarkemmin suurimpien mestarisuosikkien liikkeitä siirtorajalla:

Läntinen konferenssi

Nashville Predators vahvisti joukkojaan selvästi ja nousi nyt ESBC PowerAI -ratingissa lännen kärkeen. Sekä Mikael Granlund että Wayne Simmonds tuovat kaivattua osaamista liigan huonoimpaan ylivoimapeliin. 12,3% yv-tehoilla pyörinyt Predatorsin yv saa nyt pelisilmää ja syöttötaitoa Granlundilta ja maalieduspelaamista Simmondsilta. Lisäksi GM Poile vahvisti joukkojaan jo hieman aiemmin Brian Boylella.

Winnipeg Jets vahvisti hyökkääjistöään hankkimalla Kevin Hayesin NY Rangersista. Hayes saattaakin olla tarvittava piristysruiske viime aikoina melko syvissäkin vesissä sukeltaneelle Winnipegille.

Viimeisen pari kuukauden aikana takaisin positiivisiin otsikoihin palannut St. Louis ei juurikaan liikahdellut siirtorajalla, mutta toisaalta Bluesin peli on nyt niin hyvin uomissaan, että suuriin liikkeisiin ei edes ollut tarvetta.

Koko kauden mainiosti pelannut Calgary Flames oli maltillinen eikä hötkyillyt siirtorajalla. Nähtäväksi jää mihin asti Calgary yltää maalivahtikaksikolla Rittich-Smith. Kenttäpelissä Calgaryn rahkeet kyllä riittävät lännen kovimpien joukkueiden haastamiseen.

San Jose Sharks vahvisti hyökkäystään Gustav Nyquistillä. Sharksien laajassa rosterissa Nyquistille löytyy paikka useammastakin ketjusta. Sharksien kohdalla leijuu sama kysymysmerkki, kuin Calgarylla: maalivahtipeli.

Viime kauden yllättäjä Vegas on tällä kaudella todistanut olevansa laatunippu ja vahvisti osakkeitaan entisestään nappaamalla Mark Stonen Ottawasta. Stone on jopa hieman aliarvostettu pelaaja ja tuo huomattavasti lisää iskukykyä Vegasin hyökkäykseen.

Itäinen konferenssi

Tampa Bay on ollut koko kauden liigan vahvin joukkue, eikä sen tarvinnut tehdä suurempia liikkeitä.

Toronto vahvisti rivejään (ja selkeää heikkouttaan) jo hieman aiemmin, kun Kyle Dubas hankki Jake Muzzinin Los Angelesista.

Boston Bruins hankki lisää syvyyttä hyökkäykseen hankkimalla Charlie Coylen Minnesotasta ja Marcus Johanssonin New Jerseystä. Kummatkin ovat kelpo pelimiehiä, mutta eivät aivan ykköskorin pelureita. Toissaalta "ykköskori" Bostonilla on jo kasassa kolmikon Bergeron-Marchand-Pastrnak kautta, joten juuri alempiin ketjuihin Bruins kaipasikin syvyyttä.

Hallitseva mestari Washington Capitals tyytyi tilkitsemään pieniä vuotoja hankkimalla Carl Hagelinin ja Nick Jensenin.

Metropolitania johtava NY Islanders ei tehnyt tai ei onnistunut tekemään kauppoja siirtorajalla. Islanders on ollut vakuuttava puolustussuuntaan Trotzin alaisuudessa, mutta on vaikea nähdä sen kukistavan itäisen konferenssin parhaimmistoa ja varsinkaan Tampa Bayta.

Columbus meni pokeritermein "all-in" ja piti riveissään sekä Bobrovskyn että Panarinin ja lisäksi hankki samalla Matt Duchenen ja Ryan Dzingelin. Adam McQuadia tuskin voi vahvistukseksi laskea, mutta jos suunnitelmissa on pitkä playoffkevät, niin lisäsyvyys puolustukseen ei toki ole pahitteeksi. New Jerseysta poimittu Keith Kinkaid puolestaan tuo kilpailua kakkosvahdin paikalle. Columbus vahvistui näillä siirroilla sen verran, että pudotuspelipaikka on nyt todennäköinen, mutta aivan Atlanticin parhaiden joukkueiden tasolle emme Blue Jacketsia laske.

Suomalaisittain erittäin mielenkiintoinen Carolina puolestaan oli maltillinen ja eikä tehnyt isoja liikkeitä. Hurricanes sai kuitenkin vahvistuksen "omasta takaa", kun Jordan Staal palasi lauantaina 13:57 peliajalla pitkän loukkaantumisen jälkeen.

Trade deadlinen jälkeen idässä Tampa Bay siis säilyi edelleen finaalisuosikkina ja lännen puolelta todennäköisin ehdokas Lordi Stanleyn maljan finaaleihin on nyt Nashville.

ESBC - Yhdessä enemmän peleistä

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n Internet-sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat päivittäin ajankohtaiset sijoitusneuvot Pitkävetoon, Monivetoon, hevospeleihin ja Internet-vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä