Kategoria: NHL Blogi

NHL:n puolivälin krouvi, kausi 2022- 2023: Atlantic

Kausi on nyt edennyt suunnilleen puoliväliin, kun joukkueet ovat pelanneet n. 40 ottelua.

Tarkastelemme tässä Atlantic divisioonan joukkueiden suorituksia tähän asti ja näkymiä loppukaudelle.

Boston Bruins

Bostonin alkukausi on ylittänyt kaikki optimistisimmatkin odotukset. Jim Montgomeryn alaisuuteen siirtynyt ryhmä on käytännössä jo varma pudotuspelijoukkue ja tällä pistetahdilla olisi menossa kohti täysin ennätyksellistä pistemäärää.

Emme toki pidä Bruinsia 2000 vaihteen Detroitina tai 90-luvun alkupuolen Pittsburghina, joten pistesaaliissa on mukana aimo annos myös tuuriakin. Hyvin joukkue on silti pelannut ja myös ESBC Power AI -rating on noussut kohisten matkan varrella.

Heikkoja lenkkejä joukkueesta ei tällä hetkellä juuri löydy. Huippupelaajia löytyy kahteen "tulosketjuun" ja alempien ketjujenkin pelaajat kuten Trent Frederic ovat saaneet onnistumisia. Hampus Lindholmin hankinta on osoittautunut erinomaiseksi ja Charlie McAvoy dominoi tuttuun tapaansa takalinjoilla.

Maalivahtikaksikosta Linus Ullmark on noussut selkeäksi ykköseksi, mutta nuori Jeremy Swayman on pelannut myös kelvollisesti saatuaan tilaisuuksia.

Suurin jännitys loppukaudesta liittyy siihen, kestääkö Bostonin vire läpi kauden loppupuoliskon ja nousevatko Toronto tai Tampa vielä haastamaan Bostonia divisioonan piikkipaikasta.

Toronto Maple Leafs

Toronto on tuttuun tapaan kolmen sakissa Atlanticissa ja näillä näkymin vastaan asettuisi pudotuspeleissä Tampa Bay.

Toronto on kärsinyt varsinkin puolustuksen loukkaantumisista, joten jos nuo ongelmat saavat korjausta joko suoraan sairastuvalta tai pelaajasiirtojen muodossa, niin Torontollakin on vielä sanottavaa idän pudotuspeleissä.

Toronton tulosketjujen materiaali kestää vertailun muihin huippujoukkueisiin, mutta emme ole täysin vakuuttuneita alempien ketjujen tekeminen tulee riittämään esimerkiksi ottelusarjoissa Bostonia tai Tampa Bayta vastaan.

Maalilla Matt Murray pelaa kelpo kautta, mutta ei ole kuitenkaan aivan maalivahtien eliittiryhmässä.

Tampa Bay Lightning

Tampa Bay aloitti kauden hieman nihkeästi, mutta vauhtiin päästyään Jon Cooperin ryhmä on ollut jälleen vakuuttavan hyvä. Lightiningin peliesitykset ovat olleet jopa Bostonin tasoa, joten idän pudotuspeleistä on näillä näkymin tulossa huippumielenkiintoiset.

Tampan joukkueesta löytyy syvyyttä ja nimimiesten takana esimerkiksi Ross Colton, Antohony Cirelli, Nick Paul, Corey Perry ja Brandon Hagel pelaavat aivan kelpo kautta.

Florida Panthers

Florida on ollut yksi alkukauden suurimmista pettymyksistä. Uusi valmentaja Paul Maurice ei ole ainakaan vielä saanut Panthersia saman pelikirjan sivulle ja viime kauden Presidents’ Trophyn voittajat joutuvat nyt tosissaan taistelemaan jopa pudotuspeleihin pääsystä.

Alkukaudesta Florida pelasi jopa aivan kelvollisesti, mutta hävisi epäonnekkaasti otteluita. Mitä pidemmälle kausi on mennyt, sitä keskinkertaisemmiksi Floridan ESBC Power AI -mittaritkin ovat menneet.

Laatua joukkueessa on kuitenkin paljon, joten muutamat itseluottamusta nostavat voitot voisivat hyvinkin vielä kääntää Floridan kauden suunnan.

Matt Tkachuck on yksittäisenä pelaajana ollut erinomainen, joten kesän kohusiirtoa on vaikea löytää ongelmien syyksi. Todennäköisesti Floridan kyykkäys on ollut yhdistelmä huonoa tuuria ja uuden valmentajan oppien omaksumisen vaikeutta.

Palkkakatossa Florida on tukalassa tilanteessa Bobrovskyn 10M paperin myötä, joten hankintojen avulla Floridan ryhmää on trade deadlinella vaikeaa parantaa.

Buffalo Sabres

Buffalon ykkösketju Skinner-Thompson-Tuch on ollut erinomainen, mutta pelkän yhden ketjun voimin NHL:ssä ei pärjää. Buffalo on toki vielä pudotuspelijahdissa mukana, mutta leveyttä pitäisi löytyä lisää. Casey Mittelstadt ei ole löytänyt potentiaaliaan, Victor Olofsson on hiipunut ja Kyle Okposo ei ole enää ratkaisupelaaja.

Positiivisella puolella olemme todistamassa Rasmus Dahlin lopullista läpimurtoa. Nuori ruotsalaispuolustaja on tehnyt 42 peliin jo tehot 13+35.

Playoffseihin päästäkseen Buffalo tarvitsisi nyt huikeaa maalivahtipeliä, jolla voisi ryöstää voittoja mutta kolmikko Luukkonen, Anderson & Comrie ei ole tällä tasolla.

Detroit Red Wings

Detroitin suhteen odotukset olivat optimistiset, mutta nuoren joukkueen pääsyä pudotuspeleihin joudutaan odottamaan näillä näkymin vielä yksi kausi.

Joukkueen nuoriso-osaston odotetiin breikkaavan ehkä jo tällä kaudella, mutta aina kehitys ei kulje pitkin suoraa linjaa ja mm. Seiderin, Raymondin ja kumppaneiden lopullista läpimurtoa joudutaan vielä hetki odottamaan.

Ville Husso aloitti maalilla erinomaisesti, mutta sittemmin Hussonkin otteet ovat lipuneet kohti arkisempia lukemia. Husso on kuitenkin edelleen selkeä ykkönen Detroitissa, sillä kakkosvahti Alex Nedeljkovic on ollut "murhanhuono".

Ottawa Senators

Ottawa on hyvin samankaltaisessa tilanteessa, kuin Detroit. Potentiaalia joukkueessa on paljon, mutta vielä tällä kaudella näyttäisi siltä, että taso ei aivan riitä.

Ottawa on myös kärsinyt loukkaantumisista, mutta nyt tilanne alkaa jo olla kelvollinen. Keskiviikon otteluun Pittsburghia vastaan Senators on saamassa takasin Josh Norriksen sairastuvalta. Pidempään sivussa ollut Norris tuo kaivattua syvyyttä Senatorsin sentteriosastolle.

Montreal Canadiens

Montrealilta ei odotettu juuri mitään kauden alla, mutta Habs on 44 otteluun kerännyt silti kunnioitettavat 39 pistettä. Tuossa pistesaaliissa on kuitenkin roppakaupalla onneakin mukana, silla lahjomattomien ESBC Power AI -mittareiden mukaan Canadiens on ollut idän selvästi heikoin joukkue.

Montreal on kärsinyt tavallista enemmän loukkaantumisista, joten siihen nähden pistesaalis on ollut yllättävän hyvä. Tuorein lisäys loukkaantuneiden listalle oli Joel Armia joka sai annoksen NY Rangersin aina puhtaasti pelaavan kapteenin Jacob Trouban otteista.

Montrealin kannattaisi kuitenkin jo suunnata katseet kohti ensi kesän draftia ja yrittää maksimoida mahdollisuutensa Connor Bedardin saamiseen.

Näillä näkymin näyttäisi siltä, että Atlanticista menee jatkoon 3-4 joukkuetta, riippuen siitä, saako Florida vielä pelinsä uomiin.

Ylläolevien huomioiden pohjalta pääsemme tulevina viikkoina tekemään luultavasti paljon positiivisen odotusarvon vetoja. Pääset niihin käsiksi aina iltaisin, NHL-analyysimme valmistuttua.

Helpoiten löydät parhaat kertoimet vedoillesi, kun vertailet kertoimia eri toimistoilta. Tämä onnistuu kätevästi vaikkapa Sportmarketin kerroinvertailun avulla.

Kertoimien kilpailutuksen tärkeydestä voit lukea täältä.

ESBC - Yhdessä enemmän peleistä!

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n Internet-sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat päivittäin ajankohtaiset sijoitusneuvot Pitkävetoon, Monivetoon, hevospeleihin ja Internet-vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä