Kategoria: NHL Blogi

NHL:n puolivälin krouvi: Atlantic

Isossa kuvassa Atlantic-divisioona menee täysin ”käsikirjoituksen” mukaan. Kolmikko Boston, Toronto ja Tampa Bay ovat menossa pudotuspeleihin. Florida, Buffalo ja Montreal puolestaan taistelevat lopuista jatkopaikoista ja kaksikko Ottawa-Detroit on odotetusti jäämässä kyydistä.

Jos kärkikolmikkoa tarkastellaan lähemmin, niin Bostonin alkukauden suoritukset ovat menneet hieman yli odotusten ja Bruins johtaa koko NHL:ää 65:llä pisteellä. Tilastoanalyysin perinteisellä PDO-mittarilla Bruins on ollut erittäin ”onnekas”, mutta pitää muistaa, että Bostonilla on hyvä maalivahtikaksikko ja tulivoimainen hyökkäys, joten PDO-luvun ”pitääkin” olla yli 100. David Pastrnak on tehnyt jo huikeat 35 maalia ja viimeksi moista ilotulitusta on nähty, kun Cam Neely heilutti maaliverkkoja 90-luvulla.

Tampa Bayn koneistolla oli vaikeuksia käynnistyä viime kevään shokkiromahduksen jälkeen, mutta alkukauden vaikeamman jakson jälkeen Jon Cooper on saanut joukkueen raiteilleen. Pidämme Tampa Bayta esimerkiksi Bostonia vahvempana tällä hetkellä, vaikka sarjataulukossa eroa onkin vielä. Lightning on toistaiseksi säästynyt tärkeiden pelaajien loukkaantumisilta.

Torontossa tehtiin kova ratkaisu ja Mike Babcock sai lähteä kesken kauden. Ainakin lyhyellä tähtäimellä ratkaisu on piristänyt otteita, sillä sekä Toronton tulokset, että ESBC PowerAI -rating ovat olleet nousussa syksyn aallonpohjasta. Vedonlyöjän kannattaa Toronton kohdalla tarkkailla aloittavia maalivahteja, sillä Andersen on paljon Hutchinsonia parempi maalivahti. Pidämme Maple Leafsia Atlanticin kolmanneksi vahvimpana ja näillä esityksillä se on myös todennäköisin sarjasijoitus runkosarjan päätteeksi.

Floridan muutoksille laskimme kauden alussa paljon plussaa, mutta maalivahtipeli ei ole ainakaan vielä realisoitunut odotetulle tasolle. Ison sopimuksen tehnyt Sergei Bobrovsky on hakenut parasta virettään koko alkukauden, eikä se ole vieläkään löytynyt. Viime otteluissa Chris Driedger on saanut peliaikaa ja sitä saattaa olla luvassa lisääkin, mikäli ”Bobin” vaikeudet jatkuvat. Pelillisesti Florida on suorittanut melko odotetusti, ehkä vielä hitusen enemmän odotimme Quennevillen ohjaukseen siirtyneeltä ryhmältä.

Buffalo aloitti kauden jälleen kerran mainiosti, mutta oli onnekaskin alkukaudesta. Nyt kun erikoistilannepelaaminen ja laukaisuonni on ”normalisoitunut”, niin Sabres on valunut lähemmäs omaa paikkaansa sarjataulukossa. Mallivahtikaksikosta Linus Ullmark on ollut Carter Huttonia parempi alkukaudesta. Nyt joukkueen iskukykyä verottavat vielä Jeff Skinnerin ja Victor Olofssonin loukkaantumiset, emmekä yllättyisi, jos esim. Montreal vielä ohittaisi sen sarjataulukossa.

Montrealin heikko kohta on yllättäen löytynyt maalinsuulta. Carey Price on ollut kaukana parhaastaan, eikä ole pystynyt torjumaan joukkueelleen lisäpisteitä. Claude Julienin joukkue on tuttuun tapaan kiekonhallintaa arvioivilla laukaisutilastoilla NHL:n paremmalla puoliskolla, mutta keskinkertaisen viimeistelyn ja huonon maalivahtipelin myötä sarjasijoitus löytyy pudotuspeliviivan alapuolelta. Habs on kärsinyt myös jonkin verran loukkaantumisista, kun mm. Gallagher, Armia, Drouin ja Kotkaniemi ovat joutuneet jättämään pelejä väliin. Hiljattain Montreal kaivoi taskustaan jokerikortin ja solmi sopimuksen takavuosien maalipyssyn Ilya Kovalchukin kanssa. Neljään otteluun Ilya on nyt nakuttanut tehot 1+3.

Ottawa Senators on ollut yksi kauden positiivisimmista yllättäjistä. Toki nykyinen sarjasijoitus ei ole lähelläkään pudotuspelejä, mutta odotukset Ottawan suhteen olivat todella alhaalla kauteen lähdettäessä. Varsinkin tasoituksellisissa vedoissa Ottawa on tarjoillut etua pitkin alkukautta. Näillä esityksillä Ottawa pitää Detroitin kaukana takanaan. (mikä ei välttämättä kesän draftia ajatellen ole paras idea.)

Detroit Red Wings on puolestaan ollut koko liigan huonoin joukkue kauden 1. puoliskolla. Oikeastaan mikään ei ole toiminut. Maalivahtipeli on sakannut, kiekonhallintatilastoissa Detroit on jumbona ja ESBC PowerAI -rating on sukeltanut. Rehellisyyden nimessä myös loukkaantumisilla on ollut oma osansa. Red Wingsin kapea materiaali ei ole millään kestänyt mm. Manthan, Athanasioun, Greenin, DeKeyserin, Daleyn ja Ericssonin loukkaantumisia.

Kauden toisella puoliskolla nähtäneen Tampa Bayn ja Bostonin välinen kova kamppailu divisioonan kärkipaikasta. Toronto sijoittunee kolmanneksi. Jos Carey Price ja Sergei Bobrovsky löytävät vireensä, niin Montrealilla ja Floridalla on mahdollisuuksia sijoittua idässä kahdeksan joukkoon. Buffaloon emme näillä esityksillä juurikaan usko.

Vedonlyöjän kannattaa tarkkailla ainakin kertoimia Bostonia ja Buffaloa vastaan. Ottawa saattaa puolestaan tarjoilla edelleen mahdollisuuksiaan parempia kertoimia tasoitusvedoissa.

ESBC - Yhdessä enemmän peleistä

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n Internet-sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat päivittäin ajankohtaiset sijoitusneuvot Pitkävetoon, Monivetoon, hevospeleihin ja Internet-vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä