Kategoria: NHL Blogi

NHL:n alkukauden katsaus - West Division

Peliystävä,

NHL-kautta on takana nyt kolmisen viikkoa. Joukkueilla on takanaan nyt varsin erilaisia ottelumääriä ja jopa vastustajien tasossa on voinut olla suuria eroja.

Vedonlyöjän kannattaakin nyt olla tarkkana, ettei mene vetämään liian suuria johtopäätöksiä alkukierrosten tuloksista tai ainakaan alla olevasta sarjataulukosta.


(kuva: ESPN)

Toisaalta joidenkin joukkueiden kohdalla voidaan jo varovaisesti vetää jonkinlaisia johtopäätöksiä alkukauden otoksesta vedonlyöntipäätöksien tueksi. Tässä tosin täytyy olla todella tarkkana, ettei mene tulkitsemaan kohinaa signaaliksi.

Mitään yleispätevää sääntöä ei voi valitettavasti antaa, mistä voisi heti nähdä mitä joukkueita vastaan / puolesta kannattaa nyt pelata. Kannattaa tutkia, miten joukkue on pelannut 5v5 pelissä, ylivoimalla, alivoimalla. Miten joukkue on pärjännyt laukauksista johdetuilla kiekonhallintamittareilla ja/tai xG-tilastoissa. Ovatko maalivahdit yli/alisuoriutuneet. Ovatko hyökkääjät onnistuneet laukaisuprosenteilla, jotka eivät ole mahdollisia pitkällä aikavälillä. Onko huonojen tuloksien rasitteena ollut loukkaantumisia tai vaikeampaa otteluohjelmaa jne.

Ainutlaatuinen ESBC PowerAI osaa ottaa juuri nuo mainitut ja kaikki muutkin todennäköisyyksiin vaikuttavat tekijät huomioon kokeneiden kertoimenlaskijoidemme käsissä - jalostaen tiedoista todennäköisyysarviot ja maaliodottamat. Sen jälkeen niistä lasketut kerroinrajat kaikille mahdollisille tasoituksille, linjoille ja pelimuodoille, joihin perustuen tarjoamme Sinulle sitten yksinkertaisen pelisuosituksen - mistä joukkueesta, maalimääristä ja linjoista etua kulloinkin sattuu markkinan kertoimien ansiosta löytymään.

St. Louis Blues on keskellä kuuden ottelun mittaista peliputkea Arizonaa vastaan ja on 13 ottelun jälkeen läntisen divisioonan kärjessä. Otteluita on kuitenkin enemmän kuin Coloradolla ja Vegasilla, joten tässä vaiheessa ei kannata innostua liikaa St. Louisista. Hyvä ja huono uutinen St. Louisin kannalta löytyy erikoistilanteista. Ylivoimaprosentti 10% ja alivoimaprosentti 71% ovat nimittäin erittäin huonoja. Hyvää tässä asiassa on se, että suurelta osin lukemat ovat vielä alkukauden pienen otoskoon sattumaa ja tulevat tuolta nousemaan.

Positiivisin yllätys Bluesilta on ollut alkukaudesta kolmatta kauttaan pelaava Jorday Kyrou, joka on nakutellut tehot 5+7. Yksi kysymysmerkki kauden alla oli puolestaan, miten Torey Krug pystyy paikkaamaan Alex Pietrangelon. Vertailu on ehkä turhaakin, sillä sen verran erityyppisistä pelaajista on kyse, mutta omalla tontillaan Krug on nyt saalistanut tehot 1+7.

Maalilla päävastuun on odotetusti kantanut toissakauden mestarivahti Jordan Binnington. Suomalaisittain harmittavasti Ville Hussolla on ollut vaikeampaa ja neljän ottelun jälkeen Hussolla on vielä paljon parantamisen varaa.

Vegas Golden Knights lähti suosikkina läntiseen divisioonaan ja on pelannut odotetun korkealla tasolla ensimmäiset yhdeksän ottelua . Vegasin otteluohjelma on kuitenkin ollut helpohko ja esimerkiksi Coloradoa se ei ole vielä kohdannut lainkaan ja St. Louisinkin vain kerran.

Hieman yllättäen maalivahtikaksikosta Lehner – Fleury jälkimmäinen on on tähän asti suoriutunut paremmin. Mikäli Fleury jatkaa hyviä otteitaan, on se tässä tiukassa otteluohjelmassa huikea etu Vegasille.

Vegasista on vaikeaa löytää heikkoa lenkkiä tällä hetkellä, joten Golden Knights on ”team to beat” tällä hetkellä lännessä.

Colorado Avalanche oli Vegasin ykköshaastaja kauteen lähdettäessä ja 11 ottelun jälkeen se onkin aivan mukavassa pistetahdissa. Pienen varjon joukkueen ylle asettaa koronatilanne, kun useampi pelaaja on nyt protokollan vuoksi sivussa. Coloradon pelejä tulevalta viikolta on nyt siirretty pois ja seuraavan kerran sen olisi tarkoitus pelata viikon päästä maanantaina.

Tuosta maanantain ottelusta alkaakin neljän ottelun putki Vegasia vastaan ja siihen mennessä MacKinnonin, Landeskogin ja Girardin olisi syytä olla kunnossa Coloradon kannalta.

Arizona Coyotes on Rick Tocchetin johdolla ollut odotetun sitkeä joukkue. Arizona lähti esimerkiksi St. Louisia vastaan pelattuun neljän ottelun putkeen kaikkiin kamppailuihin altavastaajana, mutta poistui kaukalosta kolme kertaa voittajana.

Arizonan nuoremmasta kaartista mm. Keller, Garland, Dvorak, Chychrun ja Schmaltz ovat ottaneet isompaa roolia eikä joukkueen tarvitse turvautua liiaksi Kesseliin, Brassardiin tai loukkaantuneeseen Ekman-Larssoniin.

Darcy Kuemper kojoottien maalilla on ollut mainio ja Antti Raanta on paikannut hyvin tilaisuuden saatuaan. Näillä näytöillä Arizonalla on hyvä mahdollisuus pitää paikkansa lännen neljän parhaan joukossa.

Anaheim Ducks ei ole pelannut mitenkään erityisen loisteliaasti, mutta pistepussi on karttunut mukavasti. Maalinteossa ja ylivoimapelissä on ollut vaikeuksia ja puolestaan alivoima- ja maalivahtipeli on sujunut mallikkaasti. Näistä syistä Anaheimin otteluissa onkin tehty poikkeuksellisen vähän maaleja. (4,53 / ottelu). Kaikki edellä mainitut tunnusluvut ovat epänormaalin korkealla/matalalla tasolla, joten isommalla otoksella myös Anaheimin kokonaismaalit tulevat lähemmäksi liigan keskiarvoja.

Sinänsä Anaheim saattaa silti pysyä ”under-joukkueena”, sillä maalivahdit ovat hyviä ja hyökkäyksen kärki ei ole erityisen tehokas. Melko paljon Anaheimin hyökkäyksestä kertoo se, että parhaat päivänsä jo ajat sitten nähnyt David Backes on tällä hetkellä kakkossentterinä.

Minnesota on yksi niistä joukkueista, jotka ovat kärsineet koronatilanteesta. Wildin peleistä on nyt siirretty viisi, ja seuraavan kerran joukkueen olisi tarkoitus pelata ensi viikon keskiviikkona.

Pelien keskeytymiseen asti Wildin pelit sujuivat aivan mukavasti ja joukkue oli aivan varteenotettavasti kilpailemassa pudotuspelipaikasta. Kiril Kaprizov on osoittautumassa loistavaksi vahvistukseksi ja suomalaisittain ilahduttavasti Kaapo Kähkönen on saanut näyttöpaikkoja maalin suulla.

Minnesotasta ei ole tässä vaiheessa syytä tehdä sen suurempaa analyysia, vaan katsoa miten joukkue toipuu koronatilanteesta. Tällä hetkellä miltei puoli joukkuetta on sivussa toiminnasta.

San Joselta emme paljoa odottaneet kauden alla ja huippuvuosistaan heikentynyt joukkue ei ole suorittanut pudotuspeleihin oikeuttavalla tasolla. Maalilla varsinkin Martin Jones on ollut epävarma ja tähtipuolustaja Erik Karlssonin alkukausi on ollut vaikea.

Positiivisella puolella San Jose on säästynyt melko hyvin loukkaantumisilta ja joukkue on tällä hetkellä täysin terve. Ei San Jose mitenkään ”murhanhuono” ole ollut, mutta tällä hetkellä on vaikeaa nähdä skenaariota, jossa Sharks murtautuisi lopulta neljän parhaan joukkoon lännessä.

Toinen takavuosien huippujoukkueista, eli Los Angeles Kings on myös vaikeuksissa. Kings joutuu edelleen tukeutumaan liiaksi konkareihin Kopitar, Brown, Carter, Doughty ja Quick. Heidän ympärilleen / tuleviksi korvaajiksi on jo hankittu joitain palasia, mutta tällä hetkellä Kingsien koostumus ei oikeuta kovin korkeaan sijaan sarjataulukossa.

Maalilla joukkue peluuttaa uskollisesti edelleen puoliksi vahtejaan, vaikka Cal Petersenin suurempi käyttäminen olisi tällä hetkellä olisi luultavasti odotusarvoisesti viisaampaa.

ESBC – Yhdessä enemmän peleistä.

P.S. Kerroimme myös NHL-kauden alkaessa, että Colossusbetsin poolipeleissäkin on hyvä hyödyntää analyysiämme kenties selvästi heikomman jääkiekkotuntemuksenkin omaavaa pelaajapopulaatiota vastaan. Lue lisää täältä: Colossusbets-NHL - meidän peli

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n Internet-sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat päivittäin ajankohtaiset sijoitusneuvot Pitkävetoon, Monivetoon, hevospeleihin ja Internet-vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä