Kategoria: NHL Blogi

NHL joulutauolle - alkukauden topit ja flopit

Järkipeluri,

NHL jää nyt ennenaikaiselle joulutauolle, joten meillä on NHL-blogin puolella aikaa raottaa taas hieman salaisuuden verhoa ESBC:n NHL-analyysin takaa.

Käymme tässä läpi alkukauden ”topit ja flopit”. Ja nimenomaan siinä merkityksessä, mitkä ovat olleet yli- ja alisuorittajia esianalyysin odotuksiimme nähden.

Topit:

Pittsburgh Penguins

Pittsburghin suoritus 30 ottelun jälkeen, 39 pistettä ja Metropolitanin 4. sija ei juuri säväytä, mutta kun katsoo tuloksien taakse ja samalla peilaa niitä odotuksiin, niin Mike Sullivanin ryhmälle pitää nostaa hattua.

Penguins on ollut Vegasin jälkeen NHL:n toiseksi eniten loukkaantumisista kärsinyt ryhmä tällä kaudella. Evgeni Malkin on ollut koko kauden sivussa ja Sidney Crosby puolet kaudesta. Lisäksi sairastuvalla ovat vierailleet mm. Jeff Carter, Kris Letang, Brian Dumoulin ja Jake Guentzel.

Loukkaantumisista huolimatta Pens on onnistunut luomaan maaliodottamaa miltei kolmen maalin verran per ottelu ja vastaavasti päästänyt vain hieman yli kahta per ottelu – huippujoukkueen tunnuslukuja.

Pittsburghin kohdalla on nyt mielenkiintoista seurata, miten Malkinin paluu vaikuttaa joukkueeseen ja kuinka kauan Jake Guentzelin poissaolo vielä kestää.

Jos Tristan Jarry jatkaa hyviä otteitaaan maalilla ja joukkue hänen edessään pystyy pitämään päästetyn maaliodottaman kahden tuntumassa, niin Pens alkaa vääjämättä nousemaan sarjataulukossa.

Pittsburghista saattaa saada vielä jatkossakin hyviä kertomia, mutta mikään ei ole nopeatahtisessa nykymarkkinassa kiveen hakattua. Tämän päivän pelikohde saattaa olla jo huomisen ohipeli-idea.

Calgary Flames

Calgary Flamesin odotettua parempien otteiden takana ovat olleet maalivahdit Markström & Vladar, sekä paluun tehnyt huippuvalmentaja Darryl Sutter.

Osasimme odottaa maalivahtitilanteen parantumista ja Sutterin positiivista vaikutusta, mutta alkukaudesta Calgary on ollut paljon jopa odotettua parempi. Onnistumiset ovat ruokkineet itseluottamusta ja myönteinen kierre on tuonut pisteitä.

Helpoin (ja samalla laiska) selitys Calgaryn tuloksille ovat Markströmin ja Valdarin torjuntaprosentit 93,3% ja 92,8%. Mutta jos kaksikon prosentit muutettaisiin lähemmäksi kummankin uran odotettua keskiarvoa, niin Calgaryn tämän hetken pelin rakenteella joukkue olisi silti varteenotettava ehdokas taistelemaan divisioonan voitosta.

ESBC Power AI onkin reagoinut pitkin kautta nostaen Calgaryn pelivoimaa.

Flopit:

Montreal Canadiens

Montrealin lähtökohdat tähän kauteen tiedettiin vaikeiksi, mutta nähty romahdus on silti ollut yllättävän suuri. Kesän siirroissa joukkue heikentyi ja koko kauden ovat olleet sivussa kulmakivet Carey Price ja Shea Weber. Myös “tavallisista” loukkaantumisista Habs on kärsinyt ja jopa enemmän viime viikkoina. Tämä aikaisempi joulutauko tulee siis kreivin aikaan Montrealille.

Kokonaan toinen asia on sitten, kannattaako Montrealin enää yrittääkään nousta sarjataulukossa, vaan olisko parempi yrittää kaupata varausvuoroja vastaan kaikki mahdollinen ja maksimoida ensi kesän draftin mahdollisuudet. Valitettavasti Montrealin ensi kauden UFA-pelaajista ei löydy kovinkaan mielenkiintoisia nimiä kauppatavaraksi.

Arizona Coyotes

Coyotes oli papereissamme NHL:n huonoin joukkue, joten siinä mielessä liigan jumbosija ei ole yllätys. Yllätys on silti ollut se, kuinka totaalisen huono Arizona on ollut. Tämä versio Arizonasta ei ole lähelläkään sitä joukkuetta, joka vielä viime kaudella oli mielenkiintoinen sijoituskohde esim. +1,5 maalin tasoituksilla.

Ensimmäisen 30 ottelun otteet ovat lähinnä verrattivassa esimeksiksi kauden 2014-2015 Buffalo Sabresiin, joka ei hyvästä yrityksestä huolimatta saanut Connor McDavid -arpaa.

Philadelphia Flyers

Philadelphiassa tuuletettiin joukkuetta reilusti kesällä, mutta kausi lähti huonosti liikkeelle ja johti lopulta Alain Vigneaultin erottamiseen.

Tällä kertaa syy ei ole Cater Hartissa, joka on vaikean kauden jälkeen koonnut itsensä hienosti. Pikemminkin Flyers olisi vielä syvemmällä suossa ilman Hartin tämän kauden esityksiä. ESBC Power AI:n ei-julkisissa maalivahtien tunnusluvuissa Hart on suoriutunut oikeinkin hyvin.

Syitä Flyersin kyykkäämiseen pitääkin etsiä muualta. Pelin rakenne, kurinalaisuus ja Ryan Ellisin poissaolo ovat olleet suurimmat selittävät tekijät sille, että Phillyn alkukausi oli surkea. Mike Yeolla on siis paljon tehtävää, jos aikoo tästä vielä saada Flyersin mukaan pudotuspeleihin. Mahdoton tehtävä se ei ole, mutta erittäin epätodennäköistä kylläkin.

Vielä loppuun haluamme koko ESBC:n puolesta toivottaa hyvää ja rauhallista joulua asiakkaillemme. Oheisen NHL-aiheisen joululaulun myötä siirrymme mekin muutaman päivän joulutauolle.

ESBC - Yhdessä enemmän peleistä

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat ajankohtaiset sijoitusneuvot vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä