Kategoria: Ajankohtaista

Veikkausliiga 2020 - ennakkoasetelmat

Kausi 2020 alkaa vihdoin heinäkuun alusta ja sisältää useita mielenkiintoisia erityispiirteitä. Vedonlyöjän tärkein työkalu missä tahansa sarjassa on huolellinen esikausianalyysi ja raotamme tässä hieman tunnelmia ESBC Power AI:n konepellin alta näin kauden kynnyksellä:

  1. Mestarisuosikki: HJK
  2. Haastajat: FC Honka, FC Inter, SJK, KuPS, Ilves
  3. Alempi keskikasti: HIFK, IFK Mariehamn, FC Haka, FC Lahti
  4. Vaarassa pudota: TPS, RoPS

HJK:n viime kausi meni reippaasti alle odotusten ja Klubissa tehtiin paljon satsauksia tähän kauteen. Vaikka joukkueessa on paljon vaihtuvuutta, niin tämän kauden hankinnat ovat monet jo tuttuja Veikkausliigasta, joten parannusta on perusteltua odottaa. Kokonaisuutena materiaali on selkeästi muita seuroja edellä ja lisäksi myös todella leveä, mikä tuo valmentaja Koskelalle kaivattuja optioita tulevassa otteluruuhkassa.

Haastajaryhmästä jokaisella on perusteltu menestymismahdollisuus tällä kaudella:

FC Hongassa Vesa Vasaran ryhmä on solidi, kokenut nippu jonka voi olettaa suorittavan hyvällä tasolla tulevallakin kaudella.

FC Interissä mainio valmentaja Jose Rivero jatkaa hyvää työtään, tosin nyt ilman Valencicia ja Ojalaa. Jos hyökkäyspäähän saadaan uusia ratkaisijoita, niin Inter on tälläkin kaudella korkealla.

SJK:n viime kausi meni pöpelikköön, mutta seuralla on resursseja ja nyt valmentajaksi saatiin mestariluotsi Jani Honkavaara. Saako ”Honsu” SJK:n viimein pelaajabudjetin edellyttämälle tasolle myös pelikentällä? Kolmen kuukauden ylimääräinen tauko saattoi suhteessa vähiten haitata juuri SJK:ta.

KuPS hallitsevana mestarina on edelleen vaarallinen, vaikka mm. Honkavaara ja Pennanen toki lähtivät.

Ilveksessä on tehty hyvää työtä jo pidempään ja vaativa valmennusryhmä Wiss, Kaven, Kallio voivat edelleen kehittää nuorekasta tamperelaisryhmää eteenpäin.

Alemmasta keskikastista isoin jokerikortti on ehkä HIFK, joka teki ns. high risk – high reward hankintoja. Mosa Yaghoubi, Joel Mero ja Sakari Mattila voivat onnistuessaan nostaa punapaidat jopa kuuden sakkiin, jos kaikki loksahtaa kohdilleen. Toisaalta jos lumipallo lähtee pyörimään väärään suuntaan, niin putoamistaistelukaan ei ole poissuljettu. Vedonlyöjän kannattaakin seurata HIFK:ta herkällä silmällä ja tehdä kauden edetessä tarvittavia korjauksia lähtöarvioon.

IFK Mariehamn pelasi hyvin viime kauden odotuksiin nähden, mutta nyt olemme skeptisiä saman uusimisen suhteen. Valmentaja Peter Lundberg lähti ja nyt vetovastuussa on Lukas Syberyjski. Lisäksi miehistössä on melkoisesti vaihtuvuutta, kun moni viime kaudella onnistunut vaihtoi maisemaa. Kyllä IFK:lla edelleen jonkinlaista potentiaalia on, mutta todennäköisin skenaario on taantuminen viime kaudesta. Yksityiskohtana mainittakoon vielä kotikentän uusiminen tekonurmeksi.

FC Lahti pelasi tasapaksun viime kauden ja lähtökohtaisesti samaa on luvassa tällä kaudella. Uusi valmentaja Ilir Zeneli on arvoitus tällä tasolla ja joukkueessa oli paljon vaihtuvuutta. Lähtijöiden nimilista vaikuttaa Lahtelaisittain pahalta, mutta pitää muistaa, että suuri osa näistä oli jo viime kaudella loukkaantumisista kärsineitä ja/tai pieneen rooliin ajautuneita. Arkivuo, Lahti ja Hambo puolestaan ovat erittäin mielenkiintoisia hankintoja.

FC Haka pelasi sensaatiomaisen kauden Ykkösessä ja Tainion nippua voidaan perustellusti pitää normaalia vahvempana nousijana. Hakan nousijajoukkue pysyi hyvin kasassa ja sitä vahvistettiin vielä fiksusti. Takavuosina nousijoilta on nähty menestystarinoita Veikkausliigassa ja Hakalla on kelpo mahdollisuus yllättää monet tulevalla kaudella.

Putoamiskamppailuun todennäköisimmät ehdokkaat ovat puolestaan TPS ja RoPS:

RoPS:n parin vuoden takaisesta menestysryhmästä ei ole valitettavasti paljoa jäljellä ja jo viime kaudella se ei ollut kovin kaukana KPV:stä. Valmentaja Vesa Tauriainen on kokenut futishahmo, mutta aivan tuoretta pääsarjakokemusta ei viime vuosilta ole alla. Tärkeitä pelaajia menetettiin jällleen, joten lähtökohdat Rovaniemellä ovat vaikeat.

Turun Palloseura nousi karsintojen kautta ja miehistö olisi mielestämme kaivannut vielä lisää vahvistuksia. Nyt vaarana on, että kapealla ringillä operoiva TPS joutuu ongelmiin tulevan kauden otteluruuhkissa.

ESBC – Yhdessä enenmmän peleistä!

ESBC:n kanssa enemmän iloa vedonlyönnistä

ESBC:n voittamisen resepti perustuu Suomen tunnetuimman vedonlyöntisijoittajan Jorma Vuoksenmaan tutkimustuloksiin ja yli 30 voitollisen vuoden kokemukseen vedonlyönnistä. Jorma Vuoksenmaa ja ESBC:n työntekijät pelaavat samaan analyysiin perustuen samoja kohteita kuin asiakkaamme.

ESBC:n Internet-sivustolta peliharrastajat ja -sijoittajat saavat päivittäin ajankohtaiset sijoitusneuvot Pitkävetoon, Monivetoon, hevospeleihin ja Internet-vedonlyöntiin. ESBC ylläpitää kykyään parantaa asiakkaittensa menestystä yliopistotasoisella tutkimuksella pelisijoittamisesta ja urheilusta.

 

Uutiset ja blogitekstit RSS-syötteenä